10 Cărți care vă vor ajuta să înțelegeți-vă mama

10 Cărți care vă vor ajuta să înțelegeți-vă mama

Túlélés a farkasokkal(Supravietuitor cu lupi)+Srt in limba rom (Mai 2019).

Anonim

Când te întorci la mama ta pentru sfaturi cu cea mai recentă teatru de lucru sau ascultă-ți memento-ul de milioane de mesaje vocale pentru a suna acasă (#guilty), poate fi ușor să uiți că această doamnă specială a avut propria viață înainte de a începe a ta. Deși nu s-ar fi putut împărtăși toate aventurile ei sălbatice din zilele ei fără griji și fără copii, nu există nici o îndoială că are un secret sau că au două în mânecă. Nimeni nu știe acest lucru mai bine decât autorul Desiree Cooper.

Desiree Cooper este autorul Cunoașteți mama,

o colecție de 31 de povestiri fictive flash care se scufundă adânc în viețile interioare ale mamelor și fiicelor. Povestea ei despre titlu descrie o fiică adultă la noptiera mamei ei, întrebându-se despre persoana care se afla în spatele mucenicului "mamei". "" Mă lasă așa de ușor ", se întreabă fiica," mă întreb dacă dragostea ei sa ridicat vreodată deasupra datoriei. "

l-am rugat pe Cooper să numească zece cărți care să-i ajute pe cititor să-și cunoască mama. Derulați pe lista ei de citiri - cine știe, ar putea doar să vă inspire să începeți un club de carte de mamă-fiică!

1. Olive Kitteridge

, de Elizabeth Strout: Caracterul Olive Kitteridge nu este ușor de iubit. E rău. Și aramă. Și adesea abruptă. Și amuzant. Nu poți decide dacă o iubești sau o urăști, dacă e ciudată sau enervantă. La fel ca mama ta. Acest câștigător al premiului Pulitzer 2009 pentru ficțiune este o strălucită înțelegere a vieții unei femei simple, care, după cum se dovedește întotdeauna, nu este atât de simplă.

2. Pavilionul femeilor

, de Pearl S. Buck: O femeie de 40 de ani este obosită să-și conducă imensa gospodărie. Ea este epuizată de spectrul de a fi mereu nevoit să-i placă sexual soțul (oricât de amabil ar fi). Deci, ea decide că, înainte de a fi prea târziu să se bucure de viață, se îndepărtează din dormitorul matrimonial și în apartamentul ei, unde va citi cărți și se va bucura de tăcere. Oh, și nu lasă nimic la întâmplare, ea va selecta o amantă pentru soțul ei. Mamă, aceasta este versiunea ta de vis? Nu puteam să cred că acest complot avangardist a fost scris în 1946. Este o perspectivă teribilă asupra dorințelor interioare ale mamei.

3. Poeziile colectate de Lucille Clifton 1965-2010,

Editat de Kevin Yung și Michael S. Glaser: Citiți ceva scris de poetul Lucille Clifton, inclusiv această compilație de poezii. Clifton a fost mama a șase și un funcționar guvernamental care a spus odată că ea a scris în capul ei de ani de zile, până când a existat timp pentru a scrie lucrurile în jos. Cu toate acestea, ea a devenit un poet premiat și a remarcat autorul cărților pentru copii. În poemul ei "furie", ea scrie că urmărește-o pe mama ei aruncând poezii în foc. În "dorește pentru fii", ea blestemește pe copiii ei de sex masculin cu crampe menstruale și cu un singur tampon în timp ce vizitează un oraș ciudat care nu are 7-11.

4. Orele

, de Michael Cunningham: Cum poate un scriitor de sex masculin să locuiască complet într-o minte a unei femei? NU E CORECT! Câștigător al unui premiu Pulitzer și al unui premiu PEN / Faulkner, Orele

intră adânc în inima unei mame, unde viața este perfectă și profund nesatisfăcătoare. Cunningham împletește o narațiune contemporană cu viața lui Virginia Woolf și a cărții ei clasice, doamnă. Dalloway.

Rezultatul este o carte neclintit de feministă despre rolurile de gen și maternitatea.

5. Sunteți mama mea?

De P. D. Eastman: Întrebarea este plângerea unui copil. Dar citiți-o din perspectiva mamei și veți vedea că pasărea copilului descoperă într-adevăr dimensiunile maternității. Mamele sunt toate cele de mai sus: un pisoi ciudat, o găină, o vacă hrănitoare, o mașină spartă, o mașină puternică și uneori acel lucru care merge "Snort! „

6. Buddha în Mansardă

, de Julie Otsuka: Acest roman strălucitor povestește povestea mamei imigrante - nu una dintre ele, ci toate acestea. Otsuka ridică vocile nenumăratelor femei japoneze care au venit în America după primul război mondial ca "mirese de imagine", gata să se căsătorească cu un străin pe baza unei singure imagini. Împreună, aceste femei oferă detaliile nu numai a unei singure vieți, ci și a unei experiențe mai largi a mamei nemulțumite din țara lor. Niciodată nu a fost distribuită prima persoană plurală la un astfel de efect magnific.

7. O femeie inutilă

, de Rabih Alameddine: Aaliya nu este mamă. Nu este o soție (ea sa divorțat și nu sa recăsătorit). Și, la vârsta de 72 de ani, nu e chiar tânără. Prin măsuri tradiționale, ea este persona non grata

în Beirut. Dar ea folosește invizibilitatea ei pentru a crea viața pe care o dorește - traducând cărți pentru simpla plăcere a acesteia. Există momente în care acest roman cade în pretenția literară. Dar există atât de multe momente încât înțelegem curajul alegerilor neconvenționale ale vieții lui Aaliya. Cine ar fi mamele noastre dacă ar fi vrut să devină o femeie inutilă?

8. Podul din județul Madison

, de Robert James Waller: Doi copii în căsătorie găsesc o scrisoare pe care mama lor dedicată, loială și îndrăzneață le-a lăsat să le citească după moartea ei. Iată și mama lor avea o viață interioară! O romantică, din toate lucrurile! Dorințe, dorințe și vise! Nu sunt sigur că nimic poate fi mai șocant pentru copii decât să-și dea seama că mamele lor sunt de fapt oameni adevărați.

9.

Nașterea naturală, de Toi Derricotte: Această colecție dezvăluie vilificarea care vine de multe ori împreună cu maternitatea. Poemele povestesc experiența lui Derricotte ca o femeie gravidă de 19 ani la începutul anilor '60. Așa cum spunea prefața ei: "A fost un lucru teribil, mai ales, pentru o fată de clasă de mijloc neagră să vină însărcinată. O parte din munca pe tot parcursul vieții a clasei și a genului nostru a fost să demonstreze fără îndoială că oamenii negri erau civilizați, nu niște animale. "Ceea ce urmează este o poveste minunată a exilului și a rușinii pe care a suferit-o, aducându-i pe fiul ei iubit în lume.Sa întâmplat în 1962 - se întâmplă și astăzi.

10.

Rău, de Gregory Maguire. Mama ta poate fi fost Vrăjitoarea răutății din Occident, dar cum a ajuns acolo? Disfuncție familială, agresiune, persecuție pentru aspectul ei, discriminare, mamă bolnavă mintală? Este tot acolo în

Wicked. Poate că, după ce ați făcut o vrăjitoare, veți obține o nouă perspectivă asupra modului în care mama dvs. a devenit una.

Ce urmează în lista dvs. de citire? Tweet ne @feminineclubși anunță-ne!