10 Uleiuri de gătit și când să le folosim

10 Uleiuri de gătit și când să le folosim

Stop minciunii alimentare: uleiul de măsline (Mai 2019).

Anonim

Există nenumărate uleiuri de gătit pentru a alege dincolo de legume, canola sau ulei de măsline. Și mai ales că alte uleiuri, cum ar fi nucă de cocos, avocado și grapese, au devenit mai populare, poate fi greu de știut care dintre cele mai bune sunt cele folosite pentru săparea și prăjirea. Ce trebuie să facă un gătit acasă? Unele dintre aceste uleiuri sunt interschimbabile, unele sunt mai sănătoase decât altele, iar altele au utilizări specifice. Copleşit? Suntem aici pentru a vă ajuta cu acest ghid ușor.

Uleiul de măsline extra virgin este unul dintre cele mai obișnuite uleiuri de uz casnic, iar scopul său real este să fie aspirat peste bunuri cum ar fi crostini sau folosit în vinaigrette de casă. Puteți găti cu el, dar are un punct de fum scăzut de 325-375 grade Fahrenheit, ceea ce înseamnă că arde la o temperatură mai scăzută decât alte uleiuri. Cel mai bun pariu este să salvați EVOO pentru feluri de mâncare neacoperite și pentru a dipsi pâinea proaspătă crustă. Feriți-vă: adesea se confundă (și se abuzează) de omologul său non-virgin, de ulei de măsline rafinat.

Uleiul de măsline rafinat este mult mai versatil decât EVOO. Poate fi utilizat pentru gătit moderat până la temperatură mai ridicată datorită punctului de fum de 465 de grade Fahrenheit. La fel ca uleiul vegetal, uleiul de măsline poate fi un scop universal pentru prăjire sau salamuri.

Ca și uleiul de măsline, uleiul de nucă de cocos vine în ambele variante extra virgine și rafinate. Extra virgin va gusta coconutty, în timp ce rafinat va avea un gust neutru. Uleiul de nucă de cocos are un punct de fum relativ scăzut de 350 de grade Fahrenheit, dar face truc atunci când sortează carne, tofu sau legume pe căldură medie sau mică. Și este un * mare * înlocuitor al untului în coacere. Pe lângă toate acestea, atunci când ați terminat de gătit cu ea, puteți freca de pe acest ulei de nucă de cocos pe piele pentru hidratare mega.

Uleiul de arahide vine, de asemenea, atât în ​​mod regulat (degustare peanut), cât și rafinat (mai neutru). Dacă alegeți versiunea obișnuită, asigurați-vă că mâncarea joacă bine cu aroma puternică de nuci. Pad Thai? Da, da. Cu un punct de fum de 450 de grade Fahrenheit, uleiul de arahide rafinat este un preparat pentru prăjirea adâncă - deci, dacă intenționați să faceți niște pui crocant de aur în curând, vă recomandăm să vă luați câteva.

Uleiul de susan este cel mai bine folosit ca ulei de finisare. Dacă vă rotiți o prăjitură, o mică picătură de ulei de susan, pe măsură ce plăcile tale sunt totul. Deși are un punct de fum de 350 grade Fahrenheit, aroma sa strălucește dacă nu este gătită. Uleiul de susan topit va avea o aromă mai intensă decât omologul său obișnuit. Utilizați fie în marinate, fie în pansamente de salată asociate cu ghimbir, soia și citrice, cum ar fi var, lămâie și portocală. Aroma este nucă, așa că veți dori să o rezervați pentru alimente din Asia, Marea Mediterană și Orientul Mijlociu și să renunțați la uleiul de susan când gătiți italiana.

Uleiul de grapetă este un ulei cu degustare neutră, cu un punct de fum de 390 grade Fahrenheit.Cu toate că are unele beneficii pentru sănătate, este foarte ridicat în omega 6 și 9. Deoarece americanii au deja multe din aceste grăsimi în dieta lor, este recomandat să-l folosim cu ușurință. Încearcă-o când faci carne sau dacă faci caine de casă.

Uleiul de legume, uleiul de porumb și uleiul de rapita sunt extrem de utile. Acestea au un punct de fum de 400-450 de grade Fahrenheit, ceea ce le face ideale pentru tigaie de înaltă caldă și prăjit adânc. De asemenea, nu au o aromă puternică așa cum fac arahidele, susanul și uleiurile de măsline. Căderea? Aceste lucruri nu sunt minunate pentru sănătate, de aceea mulți preferă selecțiile prețioase pe rafturi, cum ar fi uleiul de avocado.

Totuși, asta. Da, este de partea cea mai proastă (probabil o subestimare), dar este bogată în grăsimi sănătoase și face ca un ulei de gătit grozav și cu un punct de fum de 375-400 grade Fahrenheit. Practic, ulei de avocado face totul (inclusiv golirea portofelului). Indiferent dacă acest ulei versatil și aromat de unt este în valoare de eticheta de preț sau nu este de până la tine.

Pentru mai multe informații infografice, verificați-ne pe Pinterest.

(ilustrații prin Yising Chou /FeminineClub.com)