10 Motive pentru a nu schimba ultimul nume pentru căsătorie

10 Motive pentru a nu schimba ultimul nume pentru căsătorie

V.M. Kwen Khan Khu: Revelaciones de la Gnosis // Entrevista N13 (con Subtítulos) (Aprilie 2019).

Anonim

Căsătoria este o mulțime de muncă. Numai planificarea nuntii este o calvarie de o luna. Și dacă ești o mireasă mai tradițională care planifică o plângere prințesă-îmbrăcăminte sau purtați blugi albi și faceți-vă propria nuntă minimalistă, există unele lucruri pe care trebuie să le facă fiecare cuplu angajat. Una dintre cele mai mari: decide dacă veți schimba sau nu numele dvs. de familie.

Poate că nu e chiar așa de mare pentru tine. S-ar putea să vă gândiți la o schimbare a numelui dată, sau vă puteți gândi "Da, nu am avut niciodată rost să fac asta. "Dacă ești doar nu în ea, este absolut perfect - indiferent de ce gândește viitoarea ta mamă. Dar dacă sunteți în gard sau ați căutat anumite modalități de a susține decizia pe care ați făcut-o deja membrilor de familie care vă presează, aici sunt 10 motive personale, profesionale și culturale de ce femeile aleg să păstreze propriul nume de familie.

1. E trending. Potrivit unui sondaj din 2015 New York Times, după o scădere în anii '80 și '90, numărul femeilor care păstrează numele lor este din nou în creștere. Aproximativ 20% dintre femeile căsătorite aleg aceste zile să nu ia numele sotului lor, iar 10% îl combină cu propria lor, folosind o cratimă. Privind numărul de anunțuri de nuntă din NYT în aceeași perioadă ca și sondajul, cifrele erau chiar mai mari: 29. 5 la sută dintre miresele care au apărut în NYT și-au păstrat propriile Nume.

2. Considerați-o o declarație feministă. Nu schimbarea numelui dvs. de căsătorie a devenit deosebit de popular în anii '70, când unele legi de stat încă făceau ca numele soțului dvs. să fie o cerință în legătură cu lucrurile pe care le considerăm de acord acum, cum ar fi votarea sau deschiderea unui cont bancar. (Serios, WTF.) Așadar, menținerea numelui de fecioară a fost un gest simbolic în sprijinul mișcării femeilor, iar pentru unele femei este încă văzută ca o modalitate de a afirma independența și de a face o declarație despre egalitatea femeilor.

3. Ar putea face lucrurile confuze pentru tine profesional. Dacă literalmente îți faci un nume în industria ta, poate că nu vrei să te confrunți cu construirea unui nume cu totul nou și să-ți uiți complet lucrarea și reputația sub vechiul nume. Sau poate că pur și simplu nu doriți să adăugați o nouă alertă Google pentru noul dvs. nume. Oricum, este o afacere mare.

4. Numele de familie al partenerului dvs. este greu de pronunțat sau pronunțat. Nu pentru tu (sperăm). Dar dacă partenerul tău să fie în permanență înspăimântător cum oamenii nu pot par să-i facă numele corect, ai putea fi mai înclinat să eviți hassle-ul.

5. Primul tău nume pare ciudat asociat cu numele de familie. Amintiți-vă în Singerul nunții, când personajul lui Drew Barrymore a devenit aproape Julia Gulia? Chiar dacă pur și simplu nu ca numele de familie al partenerului dvs., acesta este motivul suficient pentru a nu-l lua.

6. Este un lot de hârtie. Schimbarea legală a numelui nu este ceva de luat ușor, doar pentru că trebuie să săriți prin atâtea cercuri clerice pentru ao face. (Doar întrebați pe Brit Morin.)

7. Numele tău este pur și simplu o mare parte din identitatea ta personală. Numele tău a fost numele tău toată viața ta. Are sens doar să te simți atașat de ea. Dacă nu puteți să vă imaginați că faceți altceva, atunci nu faceți asta.

8. Toate celebritățile de top o fac. O mulțime de stele căsătorite aleg să-și păstreze propriul nume de familie. Nici Angelina Jolie, nici Jennifer Aniston nu au devenit vreodată "doamna. Pitt ", de exemplu. Soțul lui Zoe Saldana, Marco, a luat de fapt numele ei. 9.

Numele dvs. de familie "se termină" cu dvs. Dacă sunteți un singur copil sau veniți dintr-o familie de fete, păstrarea numelui dvs. de familie nu vă va împiedica să le transmiteți copiilor dvs. și să o continuați pentru mai multe generații. 10.

Nu intenționezi să ai copii. Multe femei nu văd punctul în schimbarea ultimului lor nume dacă nu intenționează să aibă copii, pentru că fără copii nu va exista confuzie cu privire la maternitate / paternitate care să vă îngrijoreze. Chiar dacă ai terminat cu copii, copilul tău ar putea lua mereu ambele nume. Mențineți numele dvs. de familie? Tweet @feminineclubsă ne spui de ce a fost o mișcare potrivită pentru tine

.