Cum să spălați copilul nasului

Cum să spălați copilul nasului

Imbaierea bebelusului (Iulie 2019).

Anonim

Pentru a obține un efect bun al medicamentelor pentru nas, este necesar să se spele mucoasa nazală, adică curățați-o de mucus. Pentru spălarea nasului există multe mijloace și nu cu mult timp în urmă bunicile și mamele noastre au pregătit soluțiile pentru spălarea nasului din sifon, sare și ierburi. Au spălat duzele cu pipetă, înclinându-și capul înapoi sau înclinându-le în față, turnând 5 ml de lichid sau folosind seringi și seringi.

Acum nu este nevoie de acest lucru, deoarece există multe sprayuri "Salin", "No-Sol", "Aqua Maris", precum și mai complexe "Physiomer", "Humer-15", "Marimer", "Aqualor" vă ajuta să spălați nasul bebelușului.
"Saline", "But - Salt", "Aqua Maris" - soluții saline, diferențele lor numai prin faptul că primul cu sare obișnuită, iar al doilea pe baza de sare marină. Cu ajutorul unui pomp special, se pulverizează această soluție în cavitatea nazală. Pentru a spala bine nasul, copilul injecta solutia de 4-5 ori in fiecare nara intr-o secventa obisnuita. Apoi, oferiți copilului să-și suflească nasul sau să suge mucusul. Dacă este un copil, utilizați soluția Aqua Maris. Copilul este așezat pe flanc și câteva picături de soluție sunt picurate în nări, iar apoi conținutul este aspirat din gură cu un aspirator special (aspirator).
Esența soluțiilor "Physiomer", "Khumer-150", "Marimer" este aceeași ca în soluțiile anterioare. Este necesar să întoarceți capul copilului pe o parte și să apăsați pulverizatorul, continuați injecția în nară, până când apa din a doua nară se toarnă. Apoi forțați bebelușul să explodeze nasul sau să-l aspira din gură. Cu toate acestea, nu uitați de precauție în utilizarea medicamentelor care dau un jet puternic, deoarece dacă nu există o scurgere rapidă a soluției din nări, se poate scurge prin tubul auditiv în ureche, ceea ce provoacă dezvoltarea otitei. Dacă bebelușul are cel puțin o ușoară curbură a septului nazal, atunci este mai bine să toarneți soluția în nară, unde pasajul este îngustat, deoarece acesta va juca rolul de restrictor, în timp ce riscul de dezvoltare a otitei medii va fi minim.
Există o altă soluție pentru Dolphin, dar trebuie utilizată pentru clătirea nasului copiilor mai mari, precum și a adulților și numai a celor care pot regla presiunea. Puteți spăla nasul acasă cu ajutorul aspiratoarelor, deși nu sunt destinate acestui lucru. Cu toate acestea, cu anumite abilități ale mamei, aspiratoarele sunt capabile să înlocuiască "cucul" profesional, principalul lucru nu este să dăuneze. Aspiratoarele (aspiratoarele) creează o presiune negativă, tragând lichidul din nas în bulbul dispozitivului însuși. Dacă ați fixat copilul bine sau este bine așezat, puteți injecta soluția de clătire în singura nară a copilului și sugeți conținutul din cealaltă nară.