Cum să înveți un copil să adoarmă independent

Cum să înveți un copil să adoarmă independent

Itsy Bitsy - Cum il convingi pe copil sa doarma singur? - Oana Mihalcea (Iulie 2019).

Anonim

Toți părinții, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu probleme în creșterea copiilor. Una dintre cele mai frecvente dificultăți de a crește copiii la o vârstă fragedă este aceea de a învăța un copil să fie independent. Deci, să-i înveți pe un copil să se culce singur este foarte dificil.

Un bebeluș de la o vârstă fragedă se obișnuiește cu faptul că mama este mereu acolo, chiar și atunci când doarme. Prin urmare, este necesar să se obișnuiască copilul cu independența treptat. Deseori, copilul refuză să meargă în pat. Există multe motive pentru acest lucru. De exemplu, un copil pur și simplu nu vrea să se despartă de jucăriile sale, sau nu este încă obosit sau doar frică de întuneric. Uneori copiii plâng în somn când au vise teribile. În astfel de cazuri, bebelușul nu poate dormi, temându-se că se va întâmpla din nou coșmarul. Părinții prea îngrijitori, copiii sunt prea răsfățați. Ei sunt obișnuiți să se culce numai dacă sunt convinși. Cum să obișnuiți copilul să adoarmă independent?  1. Nu trebuie să convingeți copilul să convingă. Veniți cu stimulente noi și noi, care de data aceasta vă vor pune copilul în pat, până la vârsta de trei ani, îl veți răsfla în cele din urmă. Și atunci vor fi mai multe probleme serioase. Prin urmare, nu vă permiteți să aveți relații comerciale cu copii.

  2. Înarmați-vă cu răbdare, înțelegere și bunăvoință și începeți să învățați copilul să fie independent.

  3. Rețineți că în primul an de viață este dificil pentru un copil să se obișnuiască cu ceva. Prin urmare, numai după primul an începe să-l învețe să meargă la culcare pe cont propriu. Nu-l lăsa să doarmă în timpul zilei. Încercați să-l atrageți în activitatea de joc.

  4. Dacă este posibil, oferiți copilului dvs. o cameră separată cât mai curând posibil.

  5. Dacă copilul începe să plângă, veniți la el cât mai curând posibil. Gâfâi-l și liniștește-l astfel încât să știe că mama e mereu acolo.

  6. Dacă copilul tău are un vis rău, duce-l în brațe, porni lumina și calmează-te. În caz contrar, în viitor, bebelușul dvs. va fi frică să meargă la culcare.

  7. În cazul în care un copil este mai vechi de un an și jumătate, atunci va fi mult mai dificil să-l înveți. Copiii de această vârstă sunt mai pricepuți. Vino cu un ritual special care va avea loc zilnic înainte de culcare. De exemplu, spuneți unui copil un basm. Curând se va obișnui și după fiecare basm va adormi pe cont propriu.

  8. Este posibil să obișnuiți copilul să doarmă independent și cu ajutorul unei jucării moi care îl va înlocui cu dvs.