Cum să evitați tăcerea pe telefon

Cum să evitați tăcerea pe telefon

How to be Politically Correct! (Iulie 2019).

Anonim

Abilitatea de a comunica devine o aptitudine din ce în ce mai importantă pe măsură ce creșteți. Regulile de a vorbi la telefon pot fi o sarcină dificilă pentru cei care preferă comunicarea personală. Mijloacele de exprimare non-verbale, cum ar fi schimbarea expresiilor faciale sau a limbajului corpului, completează lacunele, permițând oamenilor să se înțeleagă mai bine. Pentru a evita tăcerea telefonului, trebuie să vă pregătiți pentru conversație în avans.

1. Gândiți-vă la conversația telefonică în avans. Dacă există lucruri speciale pe care doriți să le evidențiați, scrieți-le pe hârtie și păstrați-le în fața ochilor dvs. în timpul unei convorbiri telefonice. Gândiți-vă la răspunsurile interlocutorului, veniți cu opțiuni, fiți concreți. Gândiți-vă la conversația pe anumite subiecte și aflați ce afectează persoana căreia îi veți contacta.

2. Vorbiți clar. Utilizați propoziții scurte "cu privire la caz", începând o conversație. Acest lucru ar trebui să ofere celeilalte părți să înțeleagă în general ce vreți să-i spuneți și să vă sublinieze scopul.

3. Asigurați-vă că vorbiți și ascultați. De exemplu, după ce ați vorbit pe unul dintre subiecte, ascultați răspunsul interlocutorului, apoi spuneți: "Acesta este un gând interesant. Am două gânduri în acest sens, primul este.

sau o întrebare bună. Cred că acest proiect ar trebui să aibă trei părți. "Acum este rândul interlocutorului să ascultați ceea ce spuneți.

4. Solicitați un răspuns în cazul în care cealaltă parte nu se pronunță. Dacă tocmai ați vorbit despre ceva și nu ați primit un răspuns, întrebați: "Ce credeți?" sau "Care este părerea dvs.?". Poate că cealaltă persoană nu știe la ce să răspundă. În acest caz, puteți să vă lămuriți, spunând ceva de genul: "Ați întâlnit vreodată o astfel de situație?".

5. Ascultați răspunsurile interlocutorului. Oamenii nu vor să vorbească dacă nu ascultă. Confirmați ce spune intervievatorul. Fii răbdător, nu întrerupe, chiar dacă chiar vrei. Acordați atenție cuvintelor accentuate subliniate în conversație. Răspundeți: "Da, sunt de acord" sau "Corect". Aceste cuvinte vor da interogatorului să înțeleagă că ați auzit ce voia să spună.

  • tăcerea la telefon în 2018