4 Tipuri de călători în afaceri + Cum își fac cea mai mare parte din călătoria lor

4 Tipuri de călători în afaceri + Cum își fac cea mai mare parte din călătoria lor

V.M. Kwen Khan Khu: Incógnitas Develadas sobre el Camino Secreto // Entrevista N11 (con Subtítulos) (Aprilie 2019).

Anonim

Când vine vorba de a călători în slujbă, dacă nu ești atent, lucrurile pot deveni super-stresante, rapide. Între pregătirea pentru a vă stârni întâlnirile, pentru a-ți impresiona clienții, a găsi modalități de a mânca sănătoși și a vă asigura că nu faceți nimic pentru a vă face pe șeful tău să te urască, există motive întemeiate să furi. Dar, ca și cum ai fost #girlboss, știind în timp ce tipul de călător de afaceri ești, te poți ajuta să-ți planifici înainte, astfel încât călătoria ta de lucru să se stingă fără probleme. Am vorbit cu Andrea Graziani, co-fondator și șef de marketing la DUFL - o aplicație care este, de fapt, un valet personal care navează, curăță și stochează îmbrăcămintea de afaceri în timp ce călătoriți - pentru a descompune cele patru tipuri de călătorii de afaceri cum pot asigura fiecare o excursie care este o navigatie buna.

"Acesta este galul care împachetează și repackage un milion de ori, controale pentru a asigura că zborurile sunt la timp, că scaunele sunt sigure, confirmă dublu toate întâlnirile de afaceri și ajung la aeroport mai mult de două ore mai devreme", a spus Andrea. "Deci, pentru acest tip de călători, șederea organizată este esențială", spune ea. Dacă sunteți un Călător Nervos, asigurați-vă că răspundeți la întârzieri neprevăzute, cum ar fi linii de securitate lungi sau întârzieri la check-in-ul bagajelor și solicitarea de bagaje și nu permiteți altora obiceiurile de călătorie să influențeze propria dvs. Dacă o faci, poate provoca și mai mult stres și anxietate. Stați în control, treceți prin planurile dvs. de călătorie cu o noapte înainte, stabiliți o întâlnire cu șeful dvs. înainte de călătorie pentru a finaliza detaliile și amintiți-vă că totul va fi bine.

Fiecare grup de prieteni are unul; verificați doar chatul de grup. "Pentru acest călător, toate detaliile călătoriei sunt planificate cu câteva săptămâni înainte. Zborurile sunt rezervate, pachetele sunt ambalate, prezentările sunt pregătite, evenimentele sunt planificate și programate, itinerarul este detaliat și chiar "timpul liber" este inclus în program ", explică Andrea. Pentru a vă asigura că totul merge bine dacă sunteți un planificator, faceți ceea ce faceți cel mai bine: planificați. "Acest călător nu lasă nimic la întâmplare. Știind exact ce se așteaptă în fiecare etapă a călătoriei menține lucrurile în mișcare fără probleme și spontaneitatea nu face parte din plan ", spune Andrea. Luați în considerare utilizarea unui serviciu de călătorie, cum ar fi DUFL, care vă va permite să împachetați costume de afaceri, articole de toaletă full size, haine de antrenament sau orice ai nevoie pentru călătoriile dvs. săptămâni în avans.

Călătorul folosește un "Go Bag", un AKA un sac de urgență care este deja ambalat și gata să meargă la un moment dat, plin cu cărți de vizită, computere și cabluri de rezervă. Spre deosebire de planificator, spontaneitatea este ceea ce combină călătoria acestui călător. Andrea adaugă: "Călătorul ăsta se ocupă de orice. Călătoriile se desfășoară fără probleme, deoarece călătorul "Ready to Go" este pregătit pentru lovituri în drum; ele pot ajusta și modifica în zbor. Aceste excursii ar putea merge mai ușor pentru acest călător, având mai puține posibilități de alegere pe drum."

Călătorul a fost acolo, făcut asta. Un profesionist asasinat pe care probabil că îl puteți găsi în salonul VIP. Această persoană știe ce fac. Andrea adaugă: "Singura modalitate prin care acest călător ar putea face lucrurile să meargă mai bine este să utilizeze serviciile de economisire a timpului. Deși nu poate fi o afacere mare pentru călătorul acesta să se îndrepte spre aeroport și să aterizeze la următoarea destinație, acești oameni în general caută modalități de a-și folosi cât mai mult timpul. Acești hackeri de productivitate vor face tot ce pot pentru a câștiga o oră din timpul lor înapoi. "Dacă nu ați făcut-o deja, luați în considerare obținerea unei verificări prealabile a TSA - aceasta vă poate economisi timp de așteptare în liniile de securitate. De asemenea, luați un sfat din playbook-ul "Ready to Go" și păstrați o pungă și 3-5 rochițe în rotație pentru a economisi timp și pentru a obține mai mult din zi.

Sunteți unul dintre aceste tipuri? Trimiteți-ne sugestiile dvs. despre călătorii de afaceri @ 111 !

(Fotografii prin Getty)