4 Moduri de a obține creativitate pentru stabilirea scorului dvs. de credit

4 Moduri de a obține creativitate pentru stabilirea scorului dvs. de credit

Crossroads: Labor Pains of a New Worldview | FULL MOVIE (Iulie 2019).

Anonim

Numai menționarea "managementului scorului de credit" poate provoca o stare de panică în mulți dintre noi. Evaluarea scorului FICO a creditului dvs. se calculează pe baza unui algoritm care continuă să se schimbe, ceea ce pare să favorizeze numai cele mai perfecte și punctuale dintre noi. Gestionarea acestui număr bine este esențială pentru obținerea independenței financiare. Dar fără o strategie clară și înțelegerea modului în care funcționează scorurile de credit, un raport de credit se poate simți ca un secret întunecat, care așteaptă să vă ațâțe viitorul. Este chiar mai greu atunci când companiile și creditorii, care se bazează pe scorurile FICO pentru a lua decizii cu privire la împrumuturi și ratele dobânzilor, contribuie la confuzie prin punerea în imprimare fină, care poate lucra împotriva lucrurilor pe care încercați să le stabiliți.

În timp ce am putea fi tentați să încercăm să depășim scorul dvs. de credit, nu vă puteți ascunde de el pentru totdeauna. În cele din urmă, vei avea nevoie de ea - și ar fi bine să fii bun. Dar doar pentru că scorurile de credit implică formule și facturarea nu înseamnă că nu putem inventa soluții creative pentru a înțelege modul în care lucrează și folosesc aceste cunoștințe în beneficiul nostru. Am cerut unor experți în credite și planificatorilor financiari cum să regândească scorul de credit.

Pasul unu: Faceți pacea cu trecutul

Un cost nerostit al creditului rău este energia emoțională pe care o petreceți simțindu-se teribilă despre voi înșivă din cauza lui. O parte din teama de a vă ocupa de scorul dvs. de credit vine de la știind că va trebui să vă confruntați cu cheltuieli iresponsabile, o mulțime de datorii sau plăți ratate care ți-au afectat scorul. Totuși, partea de sus este că acest lucru este normal. Ashley Feinstein Gerstley, un antrenor de bani și fondator al The Fiscal Femme, recunoaște că o mulțime de oameni se simt în acest fel. "De multe ori ne este rușine de propriile noastre obiceiuri de cheltuieli, așa că evităm să ne ocupăm de ele. Asta se poate transforma intr-un ciclu oribil. Cheia pentru iertare este aceea de a ne aduna o compasiune pentru noi înșine și de a înțelege de ce suntem acolo unde suntem."

Cu excepția cazului în care aveți un fond de încredere semnificativ sau o altă rețea extinsă de siguranță financiară (și, uneori, chiar dacă o faceți!), Sunt șanse să fi făcut unele alegeri cu privire la datoriile pe care încă plătiți. Gerstley are și o înțelepciune despre asta. "Când ajungem cât de greu pot fi banii, iertarea noastră este mult mai ușoară. Bani este ceva ce nu ne putem evita - majoritatea dintre noi nu am învățat despre asta, nu putem vorbi despre asta pentru că este tabu și îi dăm o mulțime de putere deoarece este un instrument de a avea și de a experimenta ceea ce vrem in viata. "Este timpul să vă întelegeți cum au afectat deciziile de cheltuieli din trecut. Utilizați CreditKarma. com, Monetărie. com sau o aplicație pentru carduri de credit pentru a arunca o privire la locul în care stați. Faceți o înțelegere cu dvs. însuți pentru ao deține și pentru a merge mai departe.

Pasul al doilea: Găsește responsabilitatea

Când e vorba de scorul dvs. FICO, nu obțineți credit suplimentar pentru a afla totul pe cont propriu.Și în timp ce nimeni nu va fi investit în scorul dvs. personal de credit ca și dvs., asta nu înseamnă că trebuie să mergeți singur în căutarea dvs. pentru a debloca un scor apropiat perfect. Găsiți un guru financiar - fie că este vorba despre beția voastră care se străduiește să joace punctele de călătorie pe cardurile sale de credit sau pe mătușa dvs. retrasă savuroasă care a reușit să trăiască cea mai bună viață pe un venit fix de 15 ani. Fii reala cu ei despre cum arată scorul dvs. de credit și cereți-i să te ajute să te ții la răspundere.

Dacă nu există expert în scorul de credit Zen în viața ta, gândește-te la asistența profesională. Vorbind cu un specialist în domeniul reparațiilor de credit, introducerea unui apel către persoana care vă face taxele sau solicitarea unei consultări cu un agent de credit ipotecar nu costă nimic (sau lângă acesta) și vă poate salva frustrarea de a ghici ce să faceți în continuare. Ajungeți să stabiliți relații la sucursala locală a băncii dvs. nu vă poate face rău. Nu numai că o bancă națională poate constitui o sursă valoroasă de consiliere (și un împrumut, atunci când vine timpul), dar loialitatea mărcii poate însemna iertarea cu întârziere a plății atunci când vă depășiți contul sau vă pierdeți un termen limită.

Bethy Hardeman, Avocatul șef al Consumatorului la Credit Karma, pledează pentru valoarea de a vorbi cu o persoană din bancă când faci o greșeală. "Cereți o linie de salvare cu banca dvs. Dacă ați efectuat o plată întârziată, plătiți factura cât mai repede posibil și apoi apelați creditorul. Aceștia pot fi dispuși să considere un fluke și să vă ajute renunțând la o taxă târzie sau păstrând o plată întârziată în raportul dvs. de credit. Puteți apela, de asemenea, să solicitați o rată a dobânzii mai mică, o limită de credit mai mare sau o altă dată scadentă."

Pasul al treilea: Automatizați totul

Odată ce v-ați angajat să vă îmbunătățiți creditul, veți afla că plățile la timp pot acoperi o multitudine de păcate financiare. Automatizarea facturilor pe care trebuie să le plătiți - cum ar fi utilitățile și costurile de transport - poate însemna că nu veți efectua niciodată o plată întârziată. Rata garantată a creditelor ipotecare de către ipoteca Jennifer Beeston este de acord că plățile manuale sunt esențiale. "Automatizați fiecare factură, astfel încât cel puțin minimul lunar să fie plătit cu cinci zile înainte de data scadenței. Întotdeauna încercați să vă plătiți cardurile la zero în fiecare lună. "În cazul în care perspectiva de a contesta greșelile din raportul dvs. de credit pare descurajantă, puteți automatiza și asta. CreditKarma. com va depune un raport de litigiu în numele dvs. dacă menționați un motiv valabil pentru o întârziere a plății, cum ar fi schimbarea adresei sau o greșeală bancară. Odată ce ați depus litigiul, aceasta este de obicei rezolvată în termen de 60 de zile fără nicio altă acțiune din partea dumneavoastră.

Câte cărți de credit ar trebui să aveți, oricum? "În mod ideal, doriți trei cărți de credit," acțiuni Beeston ", și doriți să le utilizați în fiecare lună pentru sumele mici și apoi să le plătiți. "Nu așteptați până la plata lunară a cardurilor dvs., fie. Contribuind sume mici la soldurile contului pe parcursul lunii vă puteți îmbunătăți aspectul cât de repede vă linia de credit se "rotește" și, de asemenea, vă va face un prim candidat pentru creșterea creditului.

Maggie Johndrow, consilier financiar la Farmington River Financial Group, a spus astfel: "[istoricul plăților și sumele datorate] reprezintă 65% din scorul dvs. de credit. Deci, dacă vă faceți plățile la timp și nu aveți balanțe mari, trebuie să aveți un scor bun de credit. "Este doar atât de simplu. Și chiar dacă ați făcut o mulțime de plăți întârziate în trecut, nu pierdeți speranța: Fiecare plată efectuată la timp va conta la creșterea medie a plăților la timp. Aceasta înseamnă că în fiecare lună aveți mai multe oportunități de a diminua impactul plăților întârziate asupra scorului dvs. În timp ce vă aflați la aceasta, stabiliți un transfer automat în contul de economii pentru a vă apropia și mai mult de un viitor financiar sănătos.

Pasul Patru: Joacă pentru Păstrează

Nu putem repara sau îmbunătăți scorurile de credit peste noapte, atât cât am putea dori noi am putea. Notați scorul dvs. de credit ideal și un obiectiv financiar care vă va ajuta să obțineți. Apoi, determinați pașii următori gândindu-vă critic despre ceea ce aveți deja pentru voi. Dacă sunteți la ochii dvs. în datoria studentului, de exemplu, istoricul dvs. de credit ar putea beneficia de fapt. "Mulți tineri nu își dau seama că împrumuturile pentru studenți, atâta timp cât sunteți în stare bună cu ei, vă pot ajuta de fapt scorul dvs. de credit! "Încurajează Johndrow. "Acesta oferă istoricul plăților pe un împrumut. "De asemenea, ne reamintește că păstrarea conturilor pe care le avem deja este vitală. "Nu vă închideți cardurile de credit", avertizează ea. "În timp ce s-ar putea crede că ar putea contribui la îmbunătățirea sănătății creditului, închiderea cardurilor de credit ar putea să-l afecteze negativ. Pentru a crea un credit, arătați că sunteți responsabil cu creditul pe care îl aveți deja."

Dacă aveți o mulțime de datorii pe carduri de credit, evaluați în mod realist modul în care o să plătiți și #dothedangthing. Acceptați că probabil nu există nicio nașă care să vină să intervină în numele cărții dvs. de credit max. Deși nu este niciodată distractiv să vă aruncați banii pe datorii vechi, încercați să vă tratați cu recompense mici atunci când atingeți reperele datoriilor, cum ar fi achitarea integrală a unui card.

Ieșirea datoriilor este greu - dar nu imposibilă. Odată ce v-ați dat seama că un scor de credit rău nu vă face un om rău, confidențiat într-un mentor și luați primul pas simplu și proactiv de automatizare a facturilor, sunteți gata să faceți un plan pe termen lung joc sistemul de carduri de credit în favoarea ta.

Împărtășește-ți cele mai bune hack-uri de credit cu noi pe Twitter @FeminineClub.com.