5 Mituri despre a face copilul mai inteligent

5 Mituri despre a face copilul mai inteligent

34 de lucruri stiute gresit (Mai 2019).

Anonim

Harvard, vin aici! V-ați oprit să vă spulberați despre lucrurile normale ale nou-născuților și deja planificați calea Ligii Ievilor. Ați auzit că există "modalități" de a vă face copilul mai inteligent și nu știți exact că mamă (și tati, bunicii, verișorii, BFF-ul mamei și toți ceilalți adulți) au gândit idei de stimulare a creierului decenii. Înainte de a alerga afară și de a cheltui banii câștigați cu greu pe care l-ați salvat pentru o alternativă sac de scutec chic pe cel mai recent, cel mai mare produs de creștere a copilului din IQ, verificați faptele (și câteva mituri majore) despre a face pe micuțul dvs. mai inteligent.

1. Începuturile fetale: Bebelușul tău ascultă, dă-i drumul și citește cu voce tare toate sonofoanele shakespeareane pe care le poți ocupa. Deși nu înseamnă că vor renunța la recitarea prozei lirice ca însuși The Bard, nu poate face rău să vorbești cu bebelușul tău in utero. Ei vor cunoaște vocea dvs. și nu există nici un motiv să vă opriți să le introduceți în limba maternă. Chiar și așa, vorbind cu pântecele dvs. nu va crește neapărat potențialul IQ al bebelușului.

2. Poate Mozart: Ah, efectul Mozart! Ai auzit de asta. Heck, a fost aproape în întregime responsabilă de proliferarea nebuniei majore a maniei Baby Einstein înapoi la sfârșitul anilor '90. Și da, a fost demonstrat că ascultarea lui Mozart are un impact asupra funcțiilor creierului cum ar fi raționamentul spațial-temporal (în principal la șoareci - nu bebeluși sau chiar șoareci pentru copii). Cand vine vorba de bebelusul tau, jocul de Mozart si alte melodii clasice cu siguranta nu va face nici un rau. Este posibil ca bebelușul dvs. să se bucure de muzică și poate chiar să-și liniștească propriul plâns. Dar probabil că nu le va face mai inteligente pe termen lung.

3. Modele și puzzle-uri: Seamănă cu ceva pe care un magician al benzii de miere le-ar folosi pentru a vă hipnotiza, adăugând culori îndrăznețe și strălucitoare. Toți se pare că spun că aceste jucării de puzzle model vor face copilul tău un geniu. Jucăriile complexe colorate tind să mențină atenția copilului mai mult decât o pânză moale (duh), dar în timp ce puzzle-urile cu șabloane super-încărcate pot păstra atenția micului elev, probabil că nu au nimic de-a face cu faptul dacă copilul câștigă sau nu devreme scrisori de acceptare atat la Yale cat si la Stanford cand cresc.

4. Timp de vorbire: De ceva timp acum au existat multe buznei despre cercetătorii de la 30 de milioane de cuvinte, care au fost găsiți între copiii de diferite niveluri sociale și de venit, Betty Hart și Todd Risley. (Rețineți că numărul actual de 30 de milioane a venit mai degrabă decât matematică decât ca o observație directă.) Acest studiu a făcut oamenii să se gândească că ar trebui să vorbim mai des cu copiii noștri mai des. Angajarea interacțiunilor verbale pozitive și semnificative cu copilul tau nu va influența în mod surprinzător dezvoltarea lor vocală.Va garanta ca Si mai tarziu? Poate sau poate nu. În orice caz, nu poate decât să vă ajute copilul.

5. Alăptarea: Ați auzit că "sânul este cel mai bun" de o mie de ori. Îngrijirea copilului dumneavoastră este practic un ne-brainer în acest moment, oferind beneficii enorm. Într-un studiu mult publicat, publicat în The Lancet, cercetătorii au descoperit o legătură între alăptarea pentru un timp mai îndelungat și IQ-ul copilului (precum și un nivel final de educație). Desigur, pentru fiecare studiu care arată o creștere a inteligenței, se pare că mai este un altul care spune: "Nu este adevărat! "Când vine vorba de ea, îngrijirea copilului este sănătoasă. Inteligența - crește sau nu, alegând să alăptezi atunci când ai opțiunea este bună pentru copil.

Ce faceți pentru a vă ajuta copilul să învețe acasă? Distribuiți sfaturile de top cu noi @feminineclub!