5 Moduri de a dormi într-o noapte bună Când se schimbă anotimpurile

5 Moduri de a dormi într-o noapte bună Când se schimbă anotimpurile

***CARP FISHING TV*** DVD Carp Fishing Edges Vol. 4 FULL 3.5hrs Including Subtitles! (Februarie 2019).

Anonim

Obținerea unui somn bun poate să te facă să te simți ca o superioară! Când ești bine odihnit, ai energia să-ți pui mâna pe noua ta afacere, să zdrobești un antrenament provocator sau să aduci în evidență toate dosarele din listă. Din păcate, o mulțime de oameni consideră că somnul lor suferă de schimbări sezoniere, ceea ce poate face greu orele de calitate a ceasului. Am prins co-fondatorul și expertul în somn, Adam Tishman, pentru a înțelege mai bine de ce schimbarea anotimpurilor poate fi perturbatoare pentru a vă odihni, împreună cu remedierea oricăror probleme pe care le-ați putea întâmpina.

Modul în care anotimpurile vă pot afecta somnul

Schimbările sezoniere afectează cantitatea de lumină pe care o expunem în fiecare zi și în timp ce suma pe care o primiți depinde de locul în care locuiți, Tishman ne reamintește că ceasurile corpului nostru intern simți o schimbare. "Ritmul nostru circadian, care determină ceasul corporal, este reglementat de expunerea la lumină", ​​explică el. "Șapte până la nouă ore de somn pe noapte sunt încă ideale, indiferent de perioada din an, dar e obișnuit să te simți mai puțin treaz când primești mai puține ore de lumină într-o zi. Desi acest lucru nu este neaparat o afacere mare pentru unii, alte persoane ar putea suferi o schimbare de dispozitie cu schimbari sezoniere, cum ar fi tulburare afectiva sezonala (care este considerata o forma de depresie clinica). "Cu depresia vine o pierdere de energie și o nevoie de mai multe ore de somn", ne spune Tishman. "În plus, pe măsură ce vremea devine mai rece, adesea aduce alergii și boală, care întotdeauna fac mult mai greu să doarmă. "În schimb, Tishman spune că este mult mai ușor pentru mulți oameni să doarmă la temperaturi mai scăzute - așa că, în timp ce unii se luptă să doarmă în timpul iernii, alții descoperă că vremea de vară caldă și umedă le ține noaptea mult mai des.

Cele mai bune sfaturi ale lui Tishman pentru o noapte de dormit

Fie că ascultați somn de o calitate mai bună în timpul nopților calde de vară, fie preferați să vă bucurați sub acoperire, deoarece zăpada cade în afara, Tishman ne-a dat o mână de sfaturi care vă vor ajuta vă îndoiți și vă treziți bine.

1. Nix, înainte de culcare.

Snacking-ul inainte de culcare ar putea fi o placere de vinovatie, dar Tishman spune ca poate sa-ti revina sistemul si sa-ti faca greu sa se stabileasca atunci cand e timpul sa-l lovesti. "Mancarea creste si temperatura corpului, asa ca daca vremea se incalzeste, aceasta poate afecta cu adevarat capacitatea de a adormi", observa el. Dacă încă mai dorești o gustare, încercați o ceașcă caldă de ceai de musetel sau alt soi de coajă care vă va ajuta să înghițiți. 2. Continua sa te misti.

"Exercițiul este întotdeauna bun, dar poate fi și mai critic în timpul schimbărilor sezoniere", afirmă Tishman. "În timp ce chimia corpului vostru se poate schimba odată cu schimbarea în lumină, vă puteți ajuta prin a vă ajuta să vă pompiți în fiecare zi, în mod ideal în lumina soarelui. - Nu ai o sesiune cardio intensă?Du-te la o plimbare în afara sau să ia o clasă de yoga la lumina lumânărilor - ambele opțiuni sunt low-key și ar trebui să facă truc. 3. Bucurați-vă de lumina naturală a soarelui.

"Pe măsură ce cantitatea de lumină scade cu sfârșitul timpului de vară, asigurați-vă că în fiecare zi obțineți câte puțin", spune Tishman. El împărtășește faptul că, de vreme ce lumina controlează ritmul vostru circadian, asigurându-vă că vă continuați să vă expuneți (chiar și atunci când acesta va dispărea) vă va ajuta să vă păstrați ceasul corporal pe drumul cel bun. Dacă lumina naturală este limitată în locul în care trăiți, încercați să vă mutați biroul într-o locație însorită, să stați lângă o fereastră la prânz sau chiar să faceți o călătorie lungă într-o zi rece și însorită. 4. Controlează-ți mediul cât poți.

Când vine vorba de somn mare, Tishman este un avocat mare pentru a vă asigura că dormitorul este un loc de odihnă. "Păstrați camera întunecată, folosiți-vă doar patul pentru somn, asigurați-vă că foile sunt respirabile și păstrați temperatura constantă rece și moderat umedă. "El ne spune că gestionarea acestor lucruri poate face o diferență majoră atunci când vine vorba de a adormi. 5. Stabiliți și respectați programul de somn.

"Păstrați un program consistent de somn", sugerează Tishman. "Du-te în pat și trezește-te în același timp în fiecare zi. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți ritmul circadian, chiar dacă modificările sezoniere se vor schimba cu el." Are somnul să sufere când se schimbă anotimpurile? Spuneți-ne ce faceți pentru a prinde calitatea zzz pe Twitter

@ 111.