7 Chei pentru părinți pe calea daneză

7 Chei pentru părinți pe calea daneză

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Aprilie 2019).

Anonim

Ca părinți noi, adesea simțim că trăim mereu în acest moment, fie că încercăm să ne dăm seama cum să obținem prin nopțile lungi, cu un copil nou, stăpânește arta de mătase pentru a calma un copil agitat sau pentru a menține alăptarea chiar și în timp ce călătoriți. Dar acel moment trece rapid, iar curând noul vostru se va transforma într-un copil (dacă îl puteți crede!). Dacă credeți că oamenii din Danemarca au votat în mod consecvent una dintre cele mai fericite țări din lume, faceți o privire mai atentă la modul în care părinții danezi își cresc copiii. Jessica Joelle Alexander, o mama americană căsătorită cu un Dane, și Iben Dissing Sandahl, un psihoterapeut danez, au colaborat pentru a ajuta familiile americane să învețe mai multe de la părinții danezi în cartea lor "Calea daneză a părinților". Derulați pentru cele șapte sfaturi daneze privind părinții pe care le-au trimis cu noi. 1.

Lăsați copilul să se joace. Unul dintre principalele lucruri pe care părinții danezi le fac este să lase copiii să se joace liber. În loc de activitățile direcționate de părinți, permiteți-le să se bucure singuri de timpul lor de joc. "Încercați să le scoateți în natură și să explorați cu un grup de copii de vârste diferite. Jocul condus de copii dezvoltă stima de sine, plus că învață atât de mult de la ceilalți copii ", spune Jessica. Iben sugerează să-i iei pe micuți pe plajă și să-i lași pe copiii tăi să exploreze ceea ce se întâmplă natural. „ 2.

Fii sincer cu copiii tăi. În calitate de adulți, poate fi ușor să sugerăm lucruri pentru copiii noștri. "A fi sincer cu copiii este să le spui ceea ce crezi cu adevărat - bun sau rău", spune Jessica. De exemplu, dacă copilul dvs. vă prezintă o pictură, în loc să exagerați prin a spune: "Ești un artist atât de uimitor", promovați o discuție ulterioară întrebând de ce au ales acele culori particulare. Iben menționează modul în care avem adesea dificultăți în a ne ocupa de copilul nostru atunci când sunt supărați, agresivi sau anxiosi, dar ajutându-i să învețe despre aceste emoții (cum ar fi discutarea filmului

Inside Out) pot fi puternice. "Citește cărțile copiilor buni. Cartile bune si conversatiile oneste dau copiilor mai multe cuvinte pentru a discuta despre viata lor ", spune Iben. 3.

Promovarea comunității. Danezii practică în mod regulat "hygge", un timp de confort cu prietenii și familia. Este o parte zilnică a vieții în Danemarca. Pentru părinți, acest lucru implică timpul împreună cu copiii, care încurajează întreaga familie să lucreze împreună, ca o vânătoare de mâncare sau organizarea unui turneu. Poate fi ceva la fel de simplu ca și jocul împreună. Pentru idei distractive de a arta impreuna cu kiddos dvs., aici sunt cateva proiecte simple DIY. 4.

Situații negative reframe. Reframingul este o abilitate neprețuită pentru a-ți învăța copiii. Când copilul dvs. are o plângere, discutați problema cu ei. "Nu este vorba despre a vedea viața prin ochelari de culoare roz", spune Jessica."Este vorba despre a asculta detaliile pozitive din povestile copilului tau si de a le ajuta sa se concentreze asupra acelor detalii. "Dacă copilul dumneavoastră strigă că urăsc școala, aduceți la dispoziție clasa de artă pe care o iubesc. Sau dacă ei cred că sunt îngrozitor la fotbal, vorbește despre o săptămână că au simțit că au jucat bine. "Ajutați copilul să se concentreze asupra a ceea ce pot face, mai degrabă decât ceea ce nu pot", spune Jessica. 5.

Nu da ultimatum. Deși nici un ultimatum nu ar părea părinți fără a stabili limite, atât Jessica, cât și Iben explică faptul că acest tip de părinți este mai mult despre stabilirea unor reguli clare pentru copii într-un mod respectuos. În locul stilului parental autoritar ("Mai bine faci asta chiar acum!"), Abordarea daneză se opune luptelor de putere și funcționează pentru menținerea respectului. "Părinții danezi explică regulile și le dau copiilor multă încredere", spune Jessica. Iben adaugă că dacă, în calitate de părinte, simți că pierzi controlul asupra unei situații, dă-ți un timp. "Dacă sunteți calm, ei vor fi liniștiți", spune Iben. "Trebuie să-ți călăuzi copilul prin tantru, fără să te superi, ca adultul. "Dacă micuțul dvs. aruncă o potrivire, spunând:" Văd că sunteți foarte supărat. Când te simți calm, e mult mai ușor să vorbești. Vino la mamă când ești gata ", le permite să-și exercite pe deplin emoțiile, dar le lasă să se răcească și să se angajeze cu tine când se liniștează.

6.

Practica empatiei. Dorim cu toții să ridicăm copii care arată compasiune pentru ei înșiși și pentru ceilalți. În ceea ce privește educația daneză, este vorba de a învăța copiii să respecte și să încerce să înțeleagă cu adevărat oamenii. "O bună modalitate de a practica empatia este de a vorbi despre expresiile faciale. Arătați-le imagini diferite ale unei persoane care este tristă, furioasă, fericită, nervoasă și timidă și întreabă copilul de ce crede că persoana se simte în felul acesta ", spune Iben. 7.

Lăsați-i să se descurce. Adesea, părinții încearcă să intre în situația când copilul lor se joacă cu un alt copil de pe terenul de joacă, pe care nu-l plac, dar Jessica sugerează să lăsați copilul să o facă. "Când te simți gata să intri, ia-ți o respirație și pas înapoi. Copiii învață abilități de negociere și cum se pot ocupa mai bine de relațiile cu ceilalți ", spune Jessica. Ce sfaturi de părinți de vârf ați împărtăși cu părinții noștri noi? Tweet ne @feminineclubcu sugestiile dvs.!