Apple Aveți doar un brevet pentru a opri aparatul foto de la distanță

Apple Aveți doar un brevet pentru a opri aparatul foto de la distanță

Paradise or Oblivion (Martie 2019).

Anonim

Există două părți ale progresului tehnologic. Cei care îl iubesc pot vorbi fără sfârșit despre toate tehnologiile bune pe care le poate face în lume; cei care sunt atenți pot continua să jongleze asupra inevitabilității lucrurilor rele. Și se pare că suntem pe punctul de a începe o nouă dezbatere, grație Apple. În timp ce compania se zvonește adesea că face lucruri minunate noi cu tehnologie, cum ar fi impermeabilizarea iPhone 7 sau implementarea unui buton de acasă Force Touch, compania Silicon Valley. au făcut ceva puțin discutabil: au câștigat doar un brevet care este egal cu părți interesante și terifiante.

Noul brevet al Apple este pentru un sistem care ar folosi tehnologia infraroșu pentru a trimite și primi date. Decodat: este o modalitate de a trimite și primi date cu o cantitate mare de persoane. Tehnologia este promovată ca o modalitate eficientă de a opri înregistrările de bootleg la concerte. În locurile în care imaginile sau videoclipurile sunt interzise, ​​poate fi trimis un semnal infraroșu care ar "dezactiva temporar funcția de înregistrare a dispozitivului pe baza comenzii", conform brevetului. Tehnologia ar putea fi folosită și pentru a transmite informații tuturor celor din mulțime. Ar putea fi deosebit de util în situații de urgență atunci când este necesar să trimiteți un plan de evacuare unui grup mare de persoane.

Toate acestea sună minunat și minunat, până când realizați partea potențială mai întunecată. Criticii au spus că această tehnologie ar putea fi utilizată pentru a închide acoperirea protestelor, care ar fi în opoziție directă cu drepturile noastre la libertatea de exprimare și presa liberă. Nu este atât de greu să ne imaginăm un viitor distopic în care răspândirea în masă a informațiilor este oprită de razele infraroșii.

Sa spus mai înainte, dar se repetă cu fiecare progres tehnologic pe care îl facem: tehnologia nu este nici bună, nici rea. Este modul în care o folosim care determină valoarea sa. Să sperăm că Apple decide să-și folosească brevetul numai pentru bine - pentru că unchiul Ben le-a spus unui tânăr Peter Parker: "Cu mare putere vine o mare responsabilitate. "

Ce credeți despre brevetul Apple? Anunță-ne @feminineclub!

(h / t The Guardian, foto prin Getty)