ȘTiri proaste: Probabil că sunteți în pericol pentru oboseala suprarenale. Iată cum să-l repari

ȘTiri proaste: Probabil că sunteți în pericol pentru oboseala suprarenale. Iată cum să-l repari

Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Martie 2019).

Anonim

Când sunteți proaspăt în colegiu și vă ocupați de primul loc de muncă, este ușor să vă înfășurați într-un stil de viață de a merge, rushing - să nu mai vorbim de petreceri târzii și de băut în cantități tot mai mari de cafea în fiecare dimineață. S-ar putea să apăsați amânarea pe regulat, care pare normal, dar ar putea fi un semn de ceva mai rău?

Se pare că milenii sunt expuși riscului de epuizare, adică "oboseala suprarenală. Oficial cunoscut sub numele de insuficienta suprarenale, aceasta conditie se refera la o colectie de simptome, incepand cu oboseala cronica. Glandele suprarenale sunt situate deasupra rinichilor - nu sunt mai mari decât câteva nuci - dar ele joacă un rol imens în capacitatea corpului de a gestiona stresul. Consumați cafea în fiecare zi? Vă creșteți răspunsul suprarenalian. Se confruntă cu o mulțime de stres? Îi faci să lucreze din nou. Să stați târziu și să dormiți la ore ciudate? Ai idee. Nivelul excesiv de oboseală vă poate slăbi întregul sistem imunitar și vă poate ajuta să rezolvați tot felul de alte probleme.

Introduceți-l pe Marjorie Ordene, MD, un medic din Brooklyn, care îi ajută pe pacienți să-și abordeze starea de sănătate și să se recupereze de pe urma epuizării suprarenale. M-am îndreptat spre ea pentru a obține mai multe informații.

Potrivit dr. Ordene, "Lipsa de somn, arderea lumânării la ambele capete și overstimulare cu cafeină" sunt toți factorii de risc care pot duce la arsuri suprarenale. În special pentru gradele recente, ea a adăugat: "O lipsă de ore regulate, cafeină excesivă și nici o odihnă de la telefoanele mobile poate juca un rol aici. Un baraj constant de suprasolicitare de la calculatoare, Internet și muzică puternică îi împiedică pe milenii să se odihnească. "Hei, chiar și marele succes, Ariana Huffington, creatorul postului Huffington Post, a vorbit împotriva culturii noastre de privare de somn.

Această relație de scurgere pe care întotdeauna ți se pare că ți-o plângi ar putea fi, de asemenea, un declanșator pentru corpul tău să producă adrenalină și alți hormoni de management al stresului. Dacă nu vă ajută să vă simțiți minunat și să vă relaxați cu ușurință în viața voastră, ar trebui probabil să scăpați de ea. Acestea includ dezordine, ex-iubite, plângeri și dramă … orice.

Dr. Ordenul a subliniat "dificultatea de a ieși din pat dimineața" ca indicator al dezechilibrului suprarenale. Dar se accelerează rapid. O "incapacitate de a menține calmul" este un semn prost. Chiar și tinerii pot avea palpitatii, panică și anxietate în viața lor de zi cu zi la un nivel alarmant pentru vârsta lor. Top că, cu somn săraci și lipsa de "centrare", și aveți o rețetă pentru dezastru pentru nivelurile dvs. de energie de sănătate.

Pentru a vă testa nivelul de oboseală, medicii vă vor măsura producția de cortizol, hormonul produs în situații de stres, în diferite momente ale zilei.În metoda Kalish, proiectată de Dr. Daniel Kalish pentru tratarea oboselii suprarenale, de exemplu, există trei etape de stres. În prima etapă, graba de a împinge spre un țel, de a dansa toată noaptea, de a exercita adesea, de a avea cafea etc. poate face pe cineva să se simtă "activat" și excitat. Acesta este "stresul bun" pe care ne prosperăm. Dar la etapa a doua, nivelul cortizolului începe să eșueze.

Dr. Kalish ne spune: "Atunci oamenii încep să crească în greutate. Atunci oamenii încep să nu mai poată dormi. Atunci când unitatea sexuală începe să dispară. Oamenii știu doar că există o problemă de sănătate. "Etapa trei este arderea suprarenalelor, nivelurile cronice de cortizol și sensul că este imposibil să te simți cu adevărat odihnit. Dr. Kalish a avut fete în vârstă de 12 și 13 ani care au avut epuizări suprarenale. Este șocant, dar adevărat - poate că nu e vina ta că ești obosită. Vinați sistemul.

Dacă te găsești dependent de cafeină, mergi la culcare târziu în fiecare noapte și ai greu să te trezești în fiecare dimineață, există speranță. Dr. Ordene recomandă ca tinerii care se confruntă cu aceste simptome să facă următoarele: "Scoateți cofeina și mergeți la culcare cu 15 minute mai devreme în fiecare noapte sau la fiecare câteva zile până când veți ajunge la un program mai bun. "

În plus față de aceste obiceiuri de stil de viață, puteți lua suplimentele glandelor suprarenale sau puteți obține o stimulare cranio-sacră pozitivă pentru a reduce anxietatea și a ajuta la reglarea hormonilor. Nicio glumă, poți purta chiar și acest dispozitiv amuzant, numit "Stimulator Fisher Wallace". Puteți încerca, de asemenea, yoga, respirația profundă și meditația. Cu alte cuvinte, nu trebuie să stați toată ziua, dar trebuie să vă odihniți și să vă relaxați.

Când am întrebat de unde să încep testarea pentru niveluri ridicate de stres și suprarenală, Dr. Ordene a evidențiat testele pentru nivelurile de cortizol ale suprarenalelor, inclusiv testarea hormonilor salivari și teste pentru nivelurile DHEAS. Dacă vă simțiți alergată și vă îngrijorați că sunteți în stadiile inițiale ale acestei afecțiuni, recomandările ei sunt: ​​"Evitați cofeina. De asemenea, doriți să reduceți cantitatea de zaharuri adăugate și alcool, apoi alergeni alimentari obișnuiți, în special grâu, poate gluten și aditivi alimentari. Mananca mese mici, frecvente, cu un echilibru bun de proteine, grasimi si carbohidrati, grasimi sanatoase. "

Nu este o surpriză că, pentru binele sănătății și corpului, mai puțin este mai mult.

Reduci cafeaua sau intra în echipă #GoodNightsSleep? Dă-ne un strigăt pe Twitter @feminineclubși anunță-ne!