Picătură Totul și cumpăra această carte pentru fată Teen în viața ta chiar acum

Picătură Totul și cumpăra această carte pentru fată Teen în viața ta chiar acum

DIY School Supplies! 12 Weird Back to School Hacks! (Februarie 2019).

Anonim

Este ușor, ca femeile mature, să uite complexitatea care vine cu a fi o adolescentă. Și atunci, când ne amintim, avem tendința să uităm că experiențele noastre nu au fost definite de politica social media, presiunile actualizate ale normelor sociale actuale sau accesibilitatea care însoțește telefoanele inteligente sau internetul în masă.

Anii '90 și chiar 2000 nu au avut nimic în 2017.

Și acolo vine Laura Bates GIRL UP. Fondator al proiectului Everyday Sexism Project carte cu același nume), ghidul lui Bates pentru a "răsfăța fundul, a-ți revendica cardul de femeie și a zdrobi sexismul de zi cu zi" îți propune să faci anii adolescenți ceva mai puțin deranjanți și să mergi acolo unde nici un ghid de genul ăsta nu a trecut înainte. În plus, au câștigat distincții de la câteva nume mari: Gloria Steinem susține că "va salva cu siguranță sănătatea și ar putea salva vieți", în timp ce Emma Watson avertizează că, deși nu este "pentru cei slabi… care ar putea fi ceea ce avem nevoie."

Ceea ce facem absolut. Indiferent dacă navighează după moartea recenta a asasinării sexuale a Bill Cosby sau cu realitatea proiectului de lege privind asistența medicală GOP (care intenționează să defecteze Părinții Planificate și face anumite aspecte ale femeii să asigure), furia și frustrarea au devenit o nerespectare. Adevărata nu mai are nici o monedă. Publicat anul trecut în Marea Britanie, GIRL UP se găsește, probabil, în acel moment. Dar asta e chestia - avem nevoie de mai mult.

Să fim clari: importanța oricărei cărți care vorbește cu adolescentele ca oamenii reali nu poate fi suficient de subliniată. Bates folosește ghidul său de 302 de pagini pentru a aborda totul, de la importanța respectării pronumelor corecte la standardul dublu de social media (a se vedea: modul în care femeile tinere se așteaptă să se comporte online împotriva bărbaților tineri) să cultive violul.

Cartea include desene detaliate ale anatomiei feminine și leagă lecțiile în consimțământul cu amintirea că nu există un mod universal de a simți despre sex. GIRL UP își propune să fie incluzivă, este conversativă și lucrează din greu pentru a reaminti adolescenților că au valoare și sunt puternici și puternici. În spiritul Rookie și Teen Vogue, nu vorbește și folosește un limbaj care nu va înstrăina cititorii pe partea mai tânără a spectrului.

Dar feminismul are o lungă istorie de excludere, acordând prioritate luptelor femeilor albe drepte asupra experiențelor femeilor de culoare sau femeilor queer și trans. Este ușor să introduci feminismul ca o idee care este universal benefică pentru fiecare femeie; că împuternicirea este cheia egalității și a informațiilor și că Patriarhia este Inamicul. Ceea ce face Bates în mare măsură: În timp ce ridică puncte bune despre standardul dublu, nu recunoaște că experiența fiecărei tinere este diferită pe baza rasei sau situației lor socio-economice.

După cum scrie Helen Lewis, "Bates este frică să-și arate furia față de numeroasele nedreptăți pe care le descrie în cazul în care este înstrăinată față de cititorii ei. "Dar acest lucru este înstrăinat în sine. Deoarece difuzarea furiei cu desene animate drăguțe nu face dreptate experienței adolescentului - ea susține experiența adolescentului într-un colț și nu lasă spațiu să crească.

Furia poate fi foarte utilă. Furia ajută la organizarea de proteste și petiții și acționează ca un catalizator al schimbării. În plus, trebuie să fii furioasă. Ar trebui să fim mâniați că Paul Ryan a decis recent că femeile din Senat trebuie să-și acopere umerii și degetele de la picioare. Ar trebui să fim supărați că accesul la avortul sigur și legal scade încet. Ar trebui să fim mâniați de xenofobia care alimentează atacurile asupra femeilor musulmane sau că diferența salarială dintre femeile albe și femeile de culoare reprezintă o dovadă suplimentară a modului în care feminismul alb se situează deasupra egalității adevărate. Ar trebui să fim mâniați de inegalitățile care cer feminismul în primul rând. Și asta-i tot ce mi-am amintit să fiu supărat în ultimele 30 de secunde.

Și dacă credem că fetele adolescente nu observă sau că nu le acordă atenție sau că nu sunt atât de supărați ca și noi, atunci le facem o dizertație grosolană. GIRL UP se străduiește să includă toți cititorii, dar nu reușind să apuce furia, frustrarea și furia dreaptă, lipsesc șansa de a valida sentimentele care în mare măsură definesc demografia. Publicații precum Rookie și Teen Vogue afectează atât de mult pentru că trăiesc aceste emoții ca fiind viabile și importante. GIRL UP pare să greșească furia pentru negativitate.

Ca adolescent, ar fi fost grozav să ai un ghid pentru a crește; pentru a avea o carte care să confirme suspiciunile mele că a fi chinuită a fost brutală sau a aruncat o lumină asupra standardului dublu care vine să definească mass-media sociale. Dar atunci când ne concentrăm asupra aspectului strălucitor al "feminismului", asupra rolului pe care-l face atât de important, cât de greșit (pentru că, ca toate mișcările, trebuie să evolueze și să crească), noi privim adolescenții de dreptul lor de a participa. Și vocile și perspectivele și sentimentele lor sunt vitale.

Este posibil să fii supărat și să fii plin de furie și încă amuzant și pozitiv și interesant. Este posibil să se abordeze problemele reale într-un mod accesibil pentru o serie de vârste. De asemenea, este nedrept să propunem ca un autor și o carte să facă totul. Acesta este motivul pentru care, atât de bine intenționat ca GIRL UP este, nu poate fi decât un bun început.

GIRL OUT iese în SUA astăzi, 11 iulie. Etichetați-ne pe achiziția dvs. @FeminineClub.com!