Tot ce trebuie să știți despre exfolierea

Tot ce trebuie să știți despre exfolierea

Tot ce trebuie să ştiţi despre nucşoară (Februarie 2019).

Anonim

Dacă doriți piele netedă, probabil că ați auzit un milion de ori pe care ar trebui să-l exfoliați. Dar există mai multe tehnici decât curățarea, mai ales dacă aveți piele sensibilă sau cu tendință de rupere, unde iritarea este o problemă serioasă. Ei bine, nu în panică; am apelat la dermatologul Michele Green, bazat pe NYC, pentru a afla cum se poate exfolia cel mai bine tipul de piele specific. Să-i curățăm.

FeminineClub.com: Exista cineva care nu ar trebui sa exfolieze?

Michele Green, Dermatolog: Exfolierea este potrivită pentru aproape orice tip de piele și este deosebit de benefică pentru pacienții cu piele grasă și piele cu acnee predispusă. Cu toate acestea, dacă pielea este uscată, sensibilă sau are tendință de eczemă, trebuie să fiți foarte atent atunci când îndepărtați straturile, deoarece aceasta poate irita sau usca mai mult.

FeminineClub: Care sunt cele mai bune exfoliere pentru fiecare tip de piele?

MG: Există două tipuri diferite de exfoliere: mecanice și chimice. Dacă aveți pete frecvent, puteți folosi fie un exfoliere mecanică, cum ar fi o freză facială sau o mască de argilă. Puteți încerca, de asemenea, un Clarisonic cu produsul potrivit. În funcție de gradul de uscare al pielii, puteți utiliza un exfoliant chimic cum ar fi crema de alfa hidroxid, cremă de retinol sau chiar Retin-A. Aplicarea acestor creme pe timp de noapte transformă celulele pielii moarte și construiește un colagen nou pentru întinerirea pielii.

FeminineClub: Dacă aveți probleme grave de acnee, puteți exfoli?

MG: Da, poți (și ar trebui) dacă ai tendința de a ieși. În general, aș recomanda o mască de un fel și tampoane de tratament cu acid salicilic. În biroul meu, vă recomandăm aceste uimitoare tampoane de retexturizare ($ 65).

FeminineClub: Ar trebui să mă gândesc dincolo de fața mea când vine vorba de exfoliere?

MG: Puteți exfolia orice parte a corpului. Dacă picioarele, coatele, scalpul etc. sunt uscate, puteți folosi spălări glicolice, cum ar fi spumantul pentru spumă Mario Badescu Glicolic ($ 8) pentru a vă ajuta. Apoi "închideți" umezeala cu un hidratant de hidratare a pielii precum Eucerin Redness Relief Lotion ($ 15).

FeminineClub: De unde știi dacă exfoliți?

MG: Dacă observați că deveniți prea uscat și iritat după exfoliere, atunci știți că este timpul să faceți o pauză!

Căutați mai multe produse de frumusețe? Urmăriți-ne pe Pinterest!

FeminineClub.com poate uneori să utilizeze linkuri afiliate pentru a promova produsele vândute de alții, dar întotdeauna oferă recomandări editoriale veritabile.