Tot ce trebuie să știți despre vin (dar totuși a fost frică să întrebi)

Tot ce trebuie să știți despre vin (dar totuși a fost frică să întrebi)

Secret Millionaire 2018 Good Hallmark Release Comedy Movies HD. (Mai 2019).

Anonim

Indiferent dacă sunteți la cină cu clienții, luați o sticlă pe cale să vă întâlniți cu noua ta soacră, găzduind petrecere de degustări de vinuri sau pur și simplu zgârierea capului la magazinul de vinuri, ajută la înțelegerea solidă a iubirii libere. (Să nu mai vorbim, știința spune că vinul de băut ar putea să te facă mai inteligent, așa că eo idee grozavă de a obține o educație în domeniul vinului.) Deoarece lumea vinului este la fel de complexă și de expansivă și delicioasă, am apucat sommelierul și scriitorul din Colorado Ashley Hausman-Vaughters să ne dea o bază pentru a cumpăra, a bea și a vorbi despre vin. Deci, turnați-vă un pahar și parcurgeți-vă!

1. Vinul alb sau roșu are mai mult alcool? Deși nu există reguli grele și rapide, vinurile roșii tind să fie mai mari în alcool decât vinurile albe. Acest lucru se referă, de asemenea, la corpul vinului sau greutatea: dacă vă place stilurile mai ușoare, urmăriți vinurile roșii sau albe la sau sub 13% alcool. Dacă preferați ceva mai bogat, ciocniți până la 13,5% sau mai mult. Stilurile dulci, cum ar fi vinurile de desert, au cel mai mic alcool din volum, de obicei sub 10,5%.

2. Ce sunt taninurile? Taninurile sunt în mare parte responsabile de gustul amar care vă lasă gura senzațională după ce ați luat o gustare de vin super-tanic ca un Cabernet Sauvignon. Acestea provin mai ales din piei de struguri, semințe, tulpini și stejar, și devin mai puternice, cu cât pielii sunt mai în contact cu sucul pe măsură ce acesta fermentează. Același lucru se întâlnește și în ceai și este ceea ce face ca băutura dvs. să fie amară dacă o lăsați să absoarbă prea mult timp.

3. Ce este rosé, într-adevăr? Rosé este făcut ca vinul roșu, dar petrece mai puțin timp agățat în jurul piei de struguri, care îi dau culoare. Cu cât este mai întunecată vinul, cu atât mai multă piele a văzut-o și adesea fruită și mai plină în corp. Astăzi există sute de vinuri roz pentru a alege; rosu uscat duce pachetul ca cel mai mare copil de revenire. Pentru un soi delicat care este uscat la culoare si foarte usor de colorat, cauta un vin din Provence. Dacă doriți o versiune mai fruită, încercați Tavel, o denumire a regiunii de sud a Franței Rhône.

4. Ar trebui să am un gust de vin? Da și nu. Încercați să gustați ceva nou de fiecare dată când cumpărați vin. Rezervele se repetă pentru ocazii speciale când aveți nevoie de un credincios vechi pentru a face o impresie. Veți învăța doar despre mii de opțiuni de vin și veți găsi cele pe care le place cel mai bine dacă explorați cu o paletă deschisă. Nu vă fie frică să puneți întrebări. Vinul nu trebuie să fie atât de intimidant - la urma urmei, este suc de struguri pentru adulți! Găsiți un magazin local cu personal informat și degustări gratuite săptămânale. De fiecare dată când aduci acasă o sticlă nouă, căutați un lucru pe eticheta pe care nu o recunoașteți - cum ar fi tehnica de struguri, de regiune sau de vinificație. Asigurați-vă că încercați diferite stiluri de vin la diferite momente (sezoane, ore din zi, împerechere de alimente, companie).Veți vedea că fiecare stil de vin are un loc în crama dvs., chiar dacă credeți că sunteți un om dur pentru doar unul.

5. Cum aleg o sticlă pentru o gazdă pretențioasă? Dacă nu sunteți sigur de preferința personală a gazdei, există câteva trucuri: Stejarul și taninul sunt două calități polarizante în vin - unii îi iubesc, unii îi urăsc. În schimb, lipiți-vă la un alb mai neobișnuit și neclar: Grüner Veltliner, Albariño sau Oregon Pinot Gris sunt toate opțiunile bune. Pentru roșu, dacă nu sunteți sigur de meniul de cină, aduceți ceva versatil cu tanini moderați și fructe bune, care nu vor sparge banca, cum ar fi un amestec domestic al Rhône, un tânăr Tempranillo sau un Barbera d'Alba. Oamenii au de obicei o preferință pentru alb sau roșu, dar bănuiți că gazda dvs. nu va obiecta dacă aduceți unul din fiecare!

6. Câte sticle am nevoie dacă am o petrecere? O sticlă este egală cu aproximativ cinci pahare, așa că ajunge suficient pentru ca oaspeții dvs. să aibă cel puțin două porții. (De exemplu: dacă aveți 10 persoane, prindeți patru sticle). Când sunteți îndoieli, este întotdeauna o idee bună să apucați o sticlă în plus.

7. Sticla are importanta importanta? Depinde. Unii oameni optează pentru ochelari cu tulpini pentru a evita amprentele murdare. (În plus, sticlele din sticlă fac mai ușor să vă turnați vinul și să eliberați aroma.) Ochelarii de sticlă sunt o opțiune excelentă dacă intenționați să beți în aer liber. Există trei tipuri obișnuite de ochelari, pe care vă puteți gândi să le adăugați în cabinetul dvs.: un pahar de vin alb alb ridicat pentru a arunca aromatice; o sticlă Pinot mai scurtă și mai bogată, pentru a dezvălui mai multe arome delicate și pentru a extinde expresia, precum și un bol Bordeaux / Cabernet din sticlă înaltă pentru a focaliza structura. Dacă trebuie să alegeți una, ochelarii Bordeaux / Cabernet sunt cei mai versatili.

8. Cum pot opri despicarea plută? Așezați vârful mortarului și apăsați în jos pentru a obține o plasare fermă înainte de a vă întoarce. În cazul în care pătratul de plută (ar putea fi doar o plută uscată!), Există încă speranță: Încercați să introduceți din nou viermele de tirbușon și să-l înclinați spre partea laterală a sticlei, apoi încercați să găsiți o bucată bună, solidă pe care se va agăța și încercați încet din nou.

9. Trebuie să decantez? Deschiderea unei sticle nu face atât de mult - gândiți-vă, este o expunere a circumferinței în aer, la un sfert de mărime. Deci, da, decantarea (sau încurajarea oxidării) cu siguranță poate stimula aromatele într-un vin roșu care este foarte tânăr și "strâns" chiar din sticlă. Chiar și vinurile albe mai pline pot beneficia de decantare.

10. Ce zici de răcire? Toate vinurile pot gusta mai bine cu puțină răcire. Vinurile albe, mai aromate și mai puțin de stejar alb gust mai bine direct din frigider (aproximativ 45 de grade Fahrenheit). Același lucru este valabil și pentru sticlele cu bule (dacă sticla este caldă, vinul este mai susceptibil de a spuma ca un vulcan odată ce îl scufundați). Albul complet, cum ar fi amestecurile Chardonnay și Rhône, se poate așeza în paharul de pe blatul tău timp de 20 de minute pentru a se deschide și pentru a spori aroma (servi la 50 până la 55 de grade).Temperatura în pivniță de aproximativ 55 de grade Fahrenheit este o bună destinație universală pentru toți roșii (dar mai ales cei mai ușori, deci alcoolul nu este steaua spectacolului). O regulă generală: Dacă intenționați să serviți alb sau roșu, lipiți flaconul în frigider timp de 25 de minute înainte de deschidere.

11. Cât va dura ultimul vin după ce sticla a fost deschisă? Albii își păstrează adesea forma și expresia cu ușurință pentru două nopți. Roșii, pe de altă parte, au mai multe șanse de a schimba structura după o zi. Dacă este un vin tanar, tanic și plin de corp, acest lucru poate fi un lucru bun - s-ar putea să vă placă mai bine în a doua sau a treia zi. Vinurile de desert se pot întinde cu ușurință o săptămână sau două.

12. Pot prelungi perioada de valabilitate? Da. Nu depozitați vinul în apropierea suprafețelor calde, cum ar fi aragazul, luminile strălucitoare sau ferestrele. Dacă nu puteți termina o sticlă, trucul pentru o perioadă mai lungă de depozitare este mai puțin oxigen. În timp ce sistemele de conservare pot ajuta cu siguranță, cel mai bine este să consolidați lichidul într-o sticlă mai mică cu un capac cu șurub. Cumpărați o sticlă de 375 de mililitri delicioase cu un capac, ca un Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă, și după ce ați băut-o și ați sterilizat-o, utilizați-o pentru a stoca alte vinuri pe care nu le puteți termina! (Cum se repetă?) Dacă trebuie să lăsați vinul în sticla originală, depozitați-l în frigider.

13. Care-i treaba cu vinul cutie? Ambalajul sa îmbunătățit foarte mult în ultimii ani. Vinificatorii continuă să producă mai multe cutii ecologice care au o amprentă de carbon mai mică decât sticlele tradiționale de sticlă. Deci, sunt zilele în care Franzia a fost singura voastră opțiune în culoarul magazinelor. Acum, există o mulțime de opțiuni delicioase văzându-vă la dvs., care sunt ieftine și să rămână proaspete pentru o lungă perioadă de timp. Bonus: Vinurile cutie (cutii de suc mari AKA) sunt portabile și rezistent la rupere, ceea ce înseamnă că sunt perfecte pentru camping, concerte și grătaruri din grădină.

14. Cum gust o sticlă pentru masă? Începeți prin citirea etichetei pentru a vă asigura că respectă comanda dvs. Apoi, miroase pentru a vedea dacă vinul are o tentă de plută (dacă miroase ca carton umed sau ziar). Dacă este cazul, veți dori să trimiteți înapoi sticla. Apoi, dați jumătate plin de vin de sticlă un vârtej pentru a dezlănțui aromatice, și notați dacă vă place miros sau nu și de ce. Acum, luați o gustare, lăsați-o în jur (gusturile nu sunt numai pe limba dvs.) și înghițiți. Vă place? Dacă este așa, împărțiți-l cu restul mesei. Dacă nu, încercați să vă amintiți de ce data viitoare ați luat masa pentru a evita să faceți aceeași greșeală de două ori.

15. Ce trebuie să știu despre asocierea vinurilor și alimentelor? Nu se cuplează cu proteina; pereche cu aroma cea mai dominantă în vas. Luați în considerare greutatea vasului și încercați să îl potriviți cu un vin de putere similară. Un chardonnay bogat cu halibut de butter peste risotto - bingo! Sucul de lumină și un Cabernet Sauvignon cu tot corpul, nu atât de mult.

16. Sunt vinuri din Carolina de Nord, Arizona și Colorado ceva bun? Viticultura și vinificația moderne au deschis potențialul de a face vinuri fine în locuri care nu au fost considerate ca fiind posibile.În Colorado, la o înălțime de 4 000 de metri înălțime, un sezon de creștere îndelungat și un pH bogat în soluție salină fac din superbul Cabernet Franc, Syrah, Riesling și Gewürztraminer. Pe măsură ce știința continuă să se dezvolte, putem lua decizii mai bune despre portaltoi, clone de struguri și selecția site-ului. Destul de curând, veți vedea mai mult decât vinurile din California, Oregon, New York și Washington pe rafturi și meniuri.

Care este cea mai mare dilemă a vinului tău? Trimiteți-ne întrebările dvs. @FeminineClub.com!