Cum să-ți cureți casa pentru vacanțe fără a-ți pierde mintea

Cum să-ți cureți casa pentru vacanțe fără a-ți pierde mintea

TD Jakes - Caracterul campionilor (subtitrat) (Iulie 2019).

Anonim

Ah, sezonul de vacanță este peste noi. Pentru mulți dintre noi, fundalul unei case curate este parte din fundamentul modului în care ne gândim la vizitele cu rude, mese tradiționale și nopți confortabile, care reprezintă această oră a anului. Ne imaginăm mirosurile de lamaie și lavanda dintr-o casă bine curățată și perfect menținută pentru a satisface aroma de prăjituri care se coace în cuptor, în timp ce un șemineu pitoresc cu crackere oferă coloana sonoră pentru înclinarea minunată a unui soare care strălucește printr-un geam strălucitor. Dar când ferestrele noastre sunt lipite, pardoselile noastre sunt lipicioase, iar fantoma bomboanelor de Halloween trecut încă mai rămâne sub formă de ciocolată pătată pe ușă de intrare, gândul pregătirii de vacanță începe să se simtă mai înverșunat decât vesel.

Potrivit datelor compilate de Merry Maids, un lanț național de profesioniști de curățire a locuințelor, peste 30% dintre oameni consideră că curățarea casei este cea mai stresantă parte a oamenilor. Sentimentul ăsta este înmulțit pentru milenii, mai mult de jumătate dintre aceștia nu curăță în mod regulat camere pe care oamenii nu le vor vedea, potrivit aceluiași set de date. De fapt, peste o treime dintre oameni ar vizita mai degrabă DMV decât gazdă Ziua Recunostintei! Deci, atunci când mama este pe cale să-și răspândească o bucurie majoră de vacanță (și poate doar o uncie de pasiv-agresiv "nu te-am învățat cum să curețe stovetop?" Întrebări), stresul unei curățare profundă se poate intensifica într- sarcină care se simte imposibilă.

Fii realist despre redeschiderea

Primul pas pentru a-ți căuta casa este cel mai bun pentru sărbătorile nu pentru a cheltui banii pe care i-ai bugetat pentru cadouri de Crăciun pe noi draperii, căzi de baie, decorațiuni de grădină pentru a vă impresiona oaspeții. În cazul în care casa ta este împodobită cu ninsoare în stralucire și strălucire, dar canapeaua ta este acoperită cu părul câinelui, ai pierdut complotul. Poate doriți să faceți o listă pentru o alergare rapidă BB & B sau IKEA pentru o nouă pernă de aruncare sau două, dar nu exagerați. Dacă inventarul doriți să simțiți că oaspeții dvs. folosesc adjective precum "confortabil" și "confortabil", veți fi mai în măsură să vă dați seama dacă este lipsită de ceva casa dvs. fără a se da tentația de a cumpăra noua colecție Magnolia la Target.

Evidențiați ce vă face să vă simțiți acasă

Vrei ca oaspeții tăi să petreacă cel mai mult timp în zonele casei tale pe care ți le place cel mai mult, nu? Astfel, alocați resursele în consecință. Alegeți un weekend când nu veți încerca să faceți o mulțime de cumpărături de vacanță în ultimul moment și să vă spălați masa de bucătărie, să vă curățați podeaua cu oțet alb și apă fierbinte și poate chiar să curățați căptușeala. Lucrați pentru a menține nivelul de curățare profundă în zilele anterioare petrecerii. Dacă îți dai seama cât timp îți va fi cu adevărat nevoie de pentru a-ți curăța casa, nu lăsa pe nimeni sau pe ceva să te oprească să obții acel moment.

Evident, oamenii vor face opriri în baie și vor avea nevoie de un loc pentru a-și pune hainele, astfel încât dulapul tău și cabinetul de medicamente (unde majoritatea oaspeților admit că le place să privească!) Ar putea avea nevoie de o anumită atenție. Fă ce poți,, și dacă nu poți ajunge la restul, nu te supăra. Este perfect rezonabil să aveți niște uși încuiate (și, er, dulapuri) atunci când vizitează compania.

Da, și asigurați-vă că și partenerul tău sau colega de cameră se încadrează. Amintiți-vă că tot ceea ce ați făcut nu este întotdeauna preferabil să faceți totul, cu puțin ajutor.

În cazul în care panica, anxietatea și disperarea în ceea ce privește curățarea încep să diminueze speranțele de vacanță

, căutați un serviciu de curățenie sau un profesionist care să facă o vacanță o dată în spațiul tău. Unele dintre aceste servicii oferă specialități de vacanță care vă vor satisface nevoile - și bugetul dvs. - mai bine decât ați putea crede. Debra Johnson, un expert de curățenie la domiciliu la Merry Maids, a spus astfel: "Timpul este esențial, mai ales în sărbători, când oamenii găzduiesc întâlniri și mese și nu au timp să curățească complet casa. Acesta este un exemplu excelent atunci când pot angaja pe cineva să vină și să se asigure că casa lor este curată și pregătită pentru sărbătorile și oaspeții." Serviciile Decluttering și profesioniștii în domeniul organizațiilor de origine ar putea să vină de asemenea la îndemână în această perioadă a anului dacă aștepți o existență mai puțin aglomerată și mai mult zen în 2018. Descoperirea unei persoane de încredere care va vă ajuta să vă curățați casa pentru un salariu echitabil este, probabil, zenitul adulților, dar nu vă depășește. Predetermine ceea ce ați fi dispus să plătiți, inclusiv un sfat, și să faceți niște interviuri pe internet pentru a găsi detergenți profesioniști verificați în zona dvs. O societate de specialitate care este legată și asigurată este întotdeauna cea mai sigură opțiune. Întrebarea în legătură cu colegii și prietenii dvs. este, de asemenea, un pariu bun: s-ar putea să vă surprindeți cine angajează deja serviciile lor de întreținere.

Planificați o seară de reținut

Este complet natural să vă simțiți copleșiți de ideea că familia și prietenii vă depășesc spațiul de acasă și vă pot judeca, probabil, ca un personaj. O modalitate de a închide judecata despre găzduirea rapidă a dvs. este să

să faceți petrecerea de vacanță mai puțin despre setarea și mai multe despre celelalte detalii. Încercați o nouă tradiție - cum ar fi karaoke după cină sau asamblarea casetelor de turtă dulce - și lucrați pentru a fi o gazdă care este prezentă în conversație pentru a vă asigura că oamenii vorbesc unul cu celălalt. Realizarea cardurilor de nume pentru fiecare oaspete sau punerea împreună a unei stații de prezentare a camerelor foto sunt și alte modalități ușoare de a-ți ura oaspeții fără o perioadă suplimentară de timp investită. Dacă există o rudă nitipică în prezență,

oțelul este și să fii pregătit cu o remarcă bună care va opri și alte speculații despre gospodăria ta. Un zâmbet, o ridică din umeri și un răspuns simplu funcționează cel mai bine. Rezistați nevoii de a face scuze; nu aveți nevoie!Când mătușa Chamomile arată că fanii tăi de cameră au crescut în praf, spuneți: "Oh, ai observat! Sper că puteți să vă simțiți bine! "- și treceți mai departe. Închiriați ajutor suplimentar pentru a te pregăti pentru vacanță? Spuneți-ne de ce pe Twitter @FeminineClub.com!