Cum să începeți o afacere în colegiu cu BFF dvs.

Cum să începeți o afacere în colegiu cu BFF dvs.

The Thinning (Martie 2019).

Anonim

Ai putea crede că începerea unei afaceri în colegiu ar fi aproape imposibilă, ceea ce se întâmplă cu sesiuni de înghesuire 3am și accentuând găsirea unui loc de muncă post- orice experiență universitară tipică. Dar trei colegi de colegiu tineri la Universitatea Santa Clara au acceptat provocarea fără ezitare - de fapt, ideea pentru afacerea lor de colegiu de geniu a venit organic.

Ceea ce a început ca un simplu experiment combinând Gatorade cu alcoolul pentru a crea un cocktail perfect pentru eliminarea mahmurelii sa transformat rapid într-o idee de afaceri legitimă, amintește co-fondatorul companiei Ficks & Co. Mike Williamson. După ce a supraviețuit primele câteva luni de la lansarea unui startup, trio-ul a strâns suficient capital pentru a-și crea produsele - uimitorul amestec de cocktailuri Ficks Margarita (10 $) și Ficks Moscow Mule Cocktail Mix (10 $) - iar restul, după cum se spune, istorie! Ne-am așezat împreună cu Mike pentru a obține sfaturi de specialitate cu privire la cum să începeți o afacere de colegiu proprie.

1. Începeți cu o idee grozavă. Găsirea unei idei că sunteți pasionat de și are sens financiar poate fi dificilă. Dar odată ce faceți, rezultatele vor vorbi de la sine. "Ficks sa născut ca o idee sălbatică pentru a elimina mahmureala în timp ce bea. Simplu ca asta ", spune Mike. Începeți cu o problemă și soluții de brainstorming - cu atât mai simplu cu atât mai bine.

2. Faceți testul de somn. "Am avut o dată o idee pentru o înghețată cu alcool," mărturisește Mike. "Am scris ideea în jos, am dormit pentru o sărbătoare de opt ore și m-am trezit a doua zi, după ce l-am trecut deja din lista mea. "Colegiul este un moment de experimentare masivă … deci nu vă îndepărtați de ideile mari. Doar asigurați-vă că vă oferiți o cantitate suficientă de timp pentru a vă îndrăgosti de ideea dvs. înainte de a vă scufunda capul în primul rând în modul antreprenorial în timpul anilor dvs. de lucru deja ocupați.

3. Faceți-vă cercetările. Aflăm dacă produsul dvs. a fost deja încercat este foarte important, dar doar pentru că ceva similar a flopat deja nu înseamnă neapărat că proiectul dvs. este sortit. Dați-i proiectului trecut un apel, sugerează Mike: "Majoritatea antreprenorilor care au început o afacere care a eșuat ar fi fericită să o vadă că funcționează, chiar dacă este administrată de altcineva. "În plus, informațiile pe care le puteți învăța vor fi neprețuite.

4. Utilizați resursele colegiului. "Colegiile și universitățile sunt pline de oameni interesați să ajute elevii cu idei unice", sfătuiește Mike. "În cazul nostru, am mobilizat resursele departamentului nostru de biologie, precum și un număr de persoane din cadrul școlii de afaceri și al rețelelor antreprenoriale. "Nu vă fie teamă să cereți ajutor, chiar și de la un coleg dintr-un departament diferit.

5. Căutați experți. Indiferent de cât de mult credeți că ați învățat de când veniți în campus, discutarea cu un expert în domeniu despre începerea dvs. este un prim pas esențial în creșterea afacerii dvs."Aveți grijă să nu aduceți un expert prea rapid", avertizează Mike. Deoarece ideile sunt predispuse să se adapteze și să preia o tona de forme noi în timpul etapelor inițiale, este important să se cântărească toate sfaturile experților împotriva direcției cele mai recente și adaptate a afacerii.

6. Puneți împreună elementele de bază. Punerea laolaltă a principiilor de bază precum un plan de afaceri și un model financiar este important ", dar nu transpirați fiecare detaliu mic", sugerează Mike. "Dacă nu aveți experiență în modelarea financiară, mergeți pe un campus al școlii de afaceri și întrebați orice persoană aleatoare dacă are experiență în crearea de modele. Ei aproape sigur vă vor putea ajuta sau vă vor îndruma către altcineva care poate. „

7. Vorbește cu TOTI despre ideea ta. "Majoritatea antreprenorilor devreme sunt foarte încurcați cu o idee nouă", spune Mike. În timp ce această inițiere inițială poate fi valabilă uneori, mai des decât de obicei, feedbackul pe care îl veți obține de la crearea unui dialog despre produsul dvs. cu familia, prietenii și colegii depășește cu mult orice efecte negative.

"Cineva pe care-l cunoasteti va avea aproape sigur un rol important pentru a se opune, care in cele din urma se va dovedi nepretuit", noteaza Mike. "De exemplu, dacă aveți nevoie de un site web, dar transpirați ideea de a vă pune împreună, întrebați un magazin local de cărți sau un magazin de cafea, un restaurant sau un magazin de cărți, unde au fost făcute site-urile și primiți o recomandare! Transpirația făcută. „

8. Stați concentrat pe a fi mic. "Pentru a face o afacere foarte mare, trebuie să faceți mai întâi o afacere foarte mică", spune Mike. "Când lansați, lansați cât mai mult posibil, dar înțelegeți că afacerea trebuie să mențină mai întâi un grup foarte important de clienți - cei care se alătură listei de e-mail cât mai curând posibil, reordonați și reordonați și reordonați și așa mai departe. Ajungeți la ele pentru a afla ce le place mai mult despre produs și pentru a le folosi. „

9. Nu uita distracția. "Cel mai important aspect pe care trebuie să-l realizați pentru a lucra cu prietenii dvs. este că trebuie să fie încă distractiv", spune Mike. Stabiliți roluri și responsabilități clare și asigurați-vă că comunicați cu prietenii dvs. în mod eficient - dar dacă nu vă distrați cu prietenii în timp ce lucrați la proiectul dvs. de vis, atunci faceți cu siguranță ceva greșit.

10. Află cum să îți îmbrățișezi intimidarea. Începeți o afacere la începutul carierei dvs. se poate simți foarte intimidant, dar învățarea cum să îmbrățișați acest sentiment poate fi extrem de plină de satisfacții. "Dacă nu se simte intimidant, atunci nu puneți tot ceea ce aveți în idee", spune Mike. Fiind un antreprenor vă poate pune în situații dificile, dar la sfârșitul zilei sentimentul pe care îl obțineți atunci când prezentați un produs care este complet și unic al tău este absolut în valoare de orice moment stresant.

11. Amintiți-vă că este bine să faceți greșeli. "Când începeți o idee în colegiu, veți face greșeli", spune Mike."Dar fiecare dintre aceste greșeli va fi blocurile ce vor fi în cele din urmă compania. "Găsește-ți greșelile - de preferință în fazele de început ale companiei tale, când greșelile costă mai puțin - și vei fi bine pe cale să faci propria afacere uimitoare de facultate.

Sunteți sau cineva care știți că are o afacere de colegiu de succes? Trimiteți-ne prin menționarea @feminineclub.

(Fotografii prin Getty)