Cum să-i spuneți șefului dvs. sunteți gravidă

Cum să-i spuneți șefului dvs. sunteți gravidă

Film indian Laawaris 1981 srt RO (Martie 2019).

Anonim

Când aflați că sunteți însărcinată, intrați imediat în modul super prep - de la încărcarea pe maternitate la cercetarea ideilor de nume pentru bebeluși. Pentru mine, am mâncat o dietă ecologică și chiar m-am băgat pe spate pentru a aștepta până la momentul potrivit din viață pentru a avea cel mai destept copil. Și, bineînțeles, începi să-ți imaginezi cum vei spune mai întâi. Dar ceea ce nu mă așteptam era cât de greu ar fi să-i spun șefului meu că un eveniment mare, care schimbă viața mi-a venit pe drum.

La serviciu, am decis să-mi țin sarcina privată în primele cinci luni. În acel moment m-am gîndit cum să rup vestea cea mare, și în curând a devenit o anxietate de sarcină. Am nevoie de ajutor! Așadar, am cerut câtorva prieteni apropiați și membri ai familiei - dintre care doi profesioniști în domeniul resurselor umane - pentru consiliere. Parcurgeți sfaturile pentru a le spune șefului dvs. despre a fi însărcinată și cum să vă pregătiți pentru orice fel de reacție.

1. Momentul este cu adevărat de până la tine. Nu există o regulă tare și rapidă când să-i spui angajatorului că sunteți însărcinată. Mulți oameni așteaptă până când riscul de avort spontan scade, ceea ce reprezintă aproximativ 12 săptămâni. Dar, deși este normal să așteptați până după terminarea primului trimestru, este posibil ca acesta să nu fie cel mai bun moment pentru toată lumea. Dacă activitatea dvs. implică orice activitate care poate fi periculoasă pentru sarcină, este mai bine să vorbiți mai devreme decât mai târziu. Dacă nu sunteți sigur dacă lucrarea dvs. este sigură pentru sarcină, decât să discutați cu medicul dumneavoastră. Ei ar trebui să poată trece peste orice preocupări legate de sănătate și pot, de asemenea, să poată scrie o notă de medic pentru angajatorul tău.

2. Spuneți mai întâi șefului dvs.. Odată ce ați stabilit momentul când doriți să împărtășiți știrile, faceți biroul șefului dvs. prima oprire. Este important să fiți capabil să difuzați știrile șefului dvs., cuvintele dvs. și când sunteți gata. Spunându-le mai întâi șefului tău, poți evita să lăsăm moara pentru bârfe să facă asta pentru tine. Când vine ziua cea mare pentru a-i spune șefului dvs., cereți o întâlnire în timpul zilei când locul de muncă este de obicei cel mai calm. Dacă puteți, evitați organizarea întâlnirii în jurul oricăror activități de stres ridicat.

Dacă v-ați hotărât să așteptați puțin mai târziu pentru a împărtăși știrile (așa cum am făcut eu), este mai bine să vă păstrați totul pentru voi. Chiar și munca ta BFF poate aluneca atunci când e excitată. Acest lucru este valabil și pentru anunțurile pe mass-media sociale, pe care trebuie să le păstrați liniștită până când vorbiți la lucru.

3. Familiarizați-vă cu familia angajatorului cu politici de concediu și cu un plan personal subliniat. Orice ai face - nu te gândi la sarcina ta ca pe o problemă pentru șeful tău. Acesta este un lucru uimitor pentru tine ca angajatorul tau ar trebui sa fie foarte sustinator si bine echipat sa se ocupe! Dar, vă puteți numai șansa de a câștiga cât mai mult sprijin posibil, mergând cu un plan sau o schiță a unui plan.

Începeți prin citirea manualului angajaților companiei dvs. Este posibil ca angajatorul dvs. să fi prezentat deja opțiuni pentru concediile legate de sarcină, cum ar fi dizabilitatea pe termen scurt. În caz contrar, puteți verifica site-ul Departamentului Muncii pentru a vedea dacă sunteți eligibil pentru concediu fără plată în conformitate cu Actul familiei de concediu medical (FMLA). Cu cât aveți mai multe informații despre ceea ce oferă compania dvs. și despre drepturile pe care le dețineți ca angajat, cu atât mai bine ați pregătit-o pentru concediul dumneavoastră de maternitate.

4. Mențineți detaliile profesionale. Atunci când împărtășiți știri mari șefului dvs., amintiți-vă că ați trata această întâlnire la fel de profesionist ca orice altă întâlnire. Nu trebuie să discutați simptomele de sarcină sau alte detalii personale. Punctul întâlnirii este informativ și să planificați ceea ce se întâmplă cu dvs. și cu rolul dvs. în timp ce sunteți însărcinată și în concediu.

5. Cunoaște când să ceri ajutor. În cele mai multe cazuri, acest tip de convorbiri se încheie cu multe felicitări și fericire. Dar, dacă discuția dvs. se termină cu obținerea de retrogradare, de încetare sau de orice altă formă de discriminare datorată sarcinii sau concediului dumneavoastră de maternitate, este important să știți cum să cereți ajutorul corect.

În primul rând, scrieți totul cât de curând posibil. Detaliile vor fi fuzionate cu timpul. Dacă trebuie să depuneți o cerere de discriminare, va trebui să aveți informații cât mai precise pe cât puteți obține. Salvați toate comunicările scrise care au fost folosite pentru a vă notifica schimbarea locului de muncă sau pentru a vă informa despre orice decizii luate - chiar dacă acestea par a fi mesaje amabile cu privire la bunăstarea dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur (ă) dacă sunteți sau nu discriminat (ă), discutați cu un avocat pentru ocuparea forței de muncă. Pentru mai multe informații despre modul de depunere a unei reclamații și despre modul în care sunteți acoperit de lege împotriva discriminării în timpul sarcinii, consultați site-ul Comisiei Egalitate de locuri de muncă (Equal Employment Opportunity Commission - EEOC).

Ați împărtășit recent știrile mari cu șeful dvs.? Trimite-ne cele mai bune sfaturi @feminineclub!

(Fotografie prin Getty)