Dacă ați fost minunat WTF continuă să voteze cu lege, citiți acest

Dacă ați fost minunat WTF continuă să voteze cu lege, citiți acest

Author, Journalist, Stand-Up Comedian: Paul Krassner Interview - Political Comedy (Aprilie 2019).

Anonim

Există multe motive pentru care alegerile prezidențiale din acest an vor fi istorice, despre care deja am scris deja. Suntem martori la Hillary Clinton, primul candidat important la o petrecere, care, de asemenea, se întâmplă să fie unul dintre cei doi candidați fără precedent. Ceva care a primit puțină atenție - dar nu mai puțin istoric - este că vor fi primele alegeri prezidențiale organizate în mai mult de 50 de ani, fără protecția completă a Legii drepturilor de vot. Acest lucru necesită o lecție de istorie, dar este foarte important, în special în cazul în care trăiți în oricare dintre statele menționate mai jos și sunteți tineri, non-albi sau cu venituri mici. Această lege, adoptată în 1965, a fost o însoțitoare a Legii drepturilor civile din 1964, menită să pună capăt erei Jim Crow a segregării în sud. Secțiunea 5 din VRA cere ca anumite state și județe cu istorii de discriminare rasială să obțină permisiunea guvernului federal înainte de a face orice modificare a legilor lor de vot; pentru a obține această permisiune, trebuie să demonstreze că schimbările în cauză sunt nu

discriminatorii în nici un fel. Cu toate acestea, într-o decizie din 2013, Curtea Supremă a eliminat secțiunea 4 (b), care enumeră jurisdicțiile specifice menționate în secțiunea 5. (Deci, teoretic, este totuși legea terenului, dar nu se aplică de fapt nicăieri). Aproape imediat, unele dintre aceste state au început să-și schimbe regulamentul de votare. Carolina de Nord a adoptat o lege abia după 999 de luni după guvernare! Și, în ultimii trei ani, se pare că statul după ce statul a făcut-o cu diferite restricții privind votul - unele dintre ele fiind, de fapt, discriminatorii (mai mult despre CUM, într-o secundă). Cu toate acestea, 31 de state au acum cerințe privind identitatea alegătorilor, deși nu este singurul tip de restricție care poate fi introdusă în procesul de votare. O listă neexhaustivă a modificărilor aduse de la pronunțarea din 2013 include interzicerea votării alegătorilor în ziua votării; încheierea avansului și în special a zilelor de vot în week-end; înăsprirea normelor privind identitatea permisă (obligația de a forța cetățenii să dețină o anumită identitate publică emisă de stat, în loc să permită, de exemplu, facturile de utilități și declarațiile bancare); și care necesită dovada cetățeniei SUA.

Deci, marea întrebare: Cum sunt aceste restricții discriminatorii? Mulți au observat că au impacturi disproporționate asupra tinerilor, neabătută și cu venituri mici, deoarece aceștia sunt cei mai puțin susceptibili de a avea tipurile de legi care necesită adesea și de a putea să voteze într-o mică perioadă de timp. De exemplu, votul pentru week-end este esențial pentru oricine nu își poate permite să-și petreacă timpul în timpul săptămânii. Motivul citat pentru majoritatea acestor modificări este necesitatea de a combate flagelul de fraudă electorală. Dar studiul după studiu a constatat că într-adevăr nu există o mulțime de oameni care încearcă să se strecoare voturi suplimentare - în esență nu se întâmplă. Din fericire, mai multe instanțe au intervenit pentru a anula ceea ce instanța înaltă din țară a pus în mișcare. Într-o serie de decizii din această vară din Texas, Wisconsin și, desigur, din Carolina de Nord, judecătorii au luat parlamentarii sarcina de a încerca să reducă dreptul de vot al cetățenilor. Judecătorul care a pronunțat hotărârea cu privire la cel mai recent caz referitor la restricțiile din Wisconsin a scris că, "în mod explicit, versiunea strictă a lui Wisconsin privind legea privind alegătorii este un tratament mai rău decât boala. "Nu este clar care va fi statutul acestor legi în noiembrie: În timp ce au fost lovite, guvernele acestor state au cerut instanțelor să le mențină în vigoare până după alegeri. Carolina de Nord a depus o cerere de urgență la Curtea Supremă, care pare puțin probabil să treacă, deoarece ar necesita unul sau mai mulți dintre cei patru justiți numiți de către democrați să o aprobe.

Orice se întâmplă în aceste cazuri specifice, fără acoperirea integrală a Legii privind drepturile de vot, statele și județele vor continua să aibă mai multă putere de a restricționa accesul cetățenilor la vot.

Ce părere aveți despre Legea drepturilor de vot? Tweet ne @feminineclub!