Nu are copiii răspunsul la schimbările climatice?

Nu are copiii răspunsul la schimbările climatice?

Renaturarea luncii Dunării- beneficii pentru oameni și natură (Iulie 2019).

Anonim

Social media a fost aprinsă săptămâna trecută după ce scriitorul Jill Filipovic a scris un articol despre suprapopulația și schimbările climatice, dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face pentru planetă. Aveți unul mai puțin și conservați resurse."

Criticii au subliniat imediat că constrângerea femeilor de a nu avea copii are rădăcini în istoria rasismului și că corporațiile sunt, de fapt, cei mai mari poluatori ai pământului. Dar experții sunt de acord că Pământul depășește capacitatea și nu poate susține întreaga populație mult mai mult timp. Deci, spune femeilor să nu aibă copiii calea de a rezolva problemele noastre climatice?

Da, populația umană a Pământului este într-adevăr peste capacitatea a ceea ce poate sprijini planeta. Clima se schimbă, iar resursele vitale, cum ar fi apa și alimentele, sunt în cantități foarte scăzute în unele regiuni ale lumii. Dar pur și simplu cerând ca femeile să nu aibă copii NU este o soluție etică sau adecvată la această problemă.

De ce nu este deloc de spus oamenilor câte copii să aibă

În primul rând, conundrul etic: În trecutul recent, Statele Unite au pus în aplicare programe de sterilizare forțată pentru a menține femeile de culoare, imigranți, femei necăsătorite, femeile și femeile cu boli mintale să aibă copii.

Este o parte mai puțin cunoscută a istoriei Statelor Unite, dar în 1909, California a adoptat "Actul de Asexualizare", care a dus la sterilizarea a peste 20 de mii în decursul celor 70 de ani. Unele dintre aceste femei nu au vorbit limba engleză bine sau deloc și nu au știut că au fost sterilizate. Majoritatea femeilor care au fost sterilizate cu forța au fost afro-americani și mexicani. Chiar și Hitler a luat notă de această legislație în cartea sa infamă "999> Mein Kampf, scrisă în 1925:" Există astăzi un stat în care se observă cel puțin începuturile slabe către o concepție mai bună [a cetățeniei]. Desigur, nu este modelul nostru german, ci Statele Unite. "În general, lucrurile rele se întâmplă atunci când guvernul decide cine poate și nu poate avea copii sau cât de mulți ar trebui să li se permită să aibă. În întreaga lume, există dovezi că acest lucru duce la abuzuri împotriva femeilor, în special a femeilor de culoare. În plus, punerea în aplicare a limitelor privind mărimea familiei a avut un impact negativ la nivel național. Între 1979, când China a implementat un copil pe politică de familie și în 2010, țara a lichidat o populație masculină excedentară estimată între 20 și 30 de milioane. O întreagă generație de copii numai acum va fi lăsată să suporte costul guvernării, asistenței medicale și îngrijirea părinților lor îmbătrâniți, potrivit public Radio International. Politica privind un copil a fost eliminată în mod oficial începând cu anul 2015.

O soluție mai bună pentru suprapopulație

În ciuda măsurilor de reducere a populației, lumea se confruntă încă cu o criză a populației.Persoanele care suferă cel mai mult sunt femeile și familiile care locuiesc în zone rurale în sărăcie. În aceste cazuri, femeile nu știu foarte multe despre controlul nașterilor, nu le pot permite sau pur și simplu nu au voie să ia controlul nașterilor.

În documentarul 2016

amprenta: populația, consumul și sustenabilitatea

, regia Valentina Canavesio subliniază activitatea lucrătorilor Lady Health din Lahore, Pakistan, a șasea țară cu cea mai mare populație de pe Pământ al treilea). Documentarul explică faptul că suprapopularea în Pakistan este în mare măsură determinată de preferința socială pentru fii; femeile vor continua de multe ori să aibă copii până când au un fiu, uneori ducând la dimensiuni de familie mai mari decât părinții își pot permite. Muncitorii Lahi de Sănătate din Lahore călătoresc în casele femeilor și îi educă despre controlul nașterilor, chiar dacă aduc prezervative și medicamente pentru controlul nașterilor dacă femeile aleg să o ia. Este un exemplu de femei care lucrează pentru a împuternici alte femei, oferindu-le acces la controlul nașterilor, încurajând familiile să aștepte câțiva ani între a avea copii, astfel încât să nu fie supraîncărcați. Acesta este cursul de acțiune pentru controlul populației recomandat de mulți oameni de știință. Paul R. și Anne Ehrlich, o echipă de soț și soție de oameni de știință de la Universitatea Stanford, spun că drepturile egale pentru femei din întreaga lume, inclusiv drepturile reproductive, sunt cheia soluționării crizei populației. Ideea este că, dacă femeile au drepturi egale (cum ar fi accesul la un control la naștere la prețuri accesibile și o educație robustă), acestea sunt mai puțin susceptibile de a avea copii atunci când sunt prea tineri sau de a avea mai mulți copii decât poate sprijini familia lor.

Alegerea

este cheia pentru a ne ajuta planeta, nu cotele forțate pe dimensiunea familiei. Există, de asemenea, o soluție de tip win-win-win pentru familiile care ar prefera să aibă o mulțime de copii, dar sunt preocupați de suprapopulare: adopție. De fapt, preocupările legate de mediul înconjurător sunt un motiv comun pe care familiile îl adoptă. Desigur, adopția este un proces costisitor pe care nu-l poate permite toata lumea, dar este o modalitate de a avea cât de mulți copii ar dori, fără a se adăuga la populația actuală a lumii. între timp…

Criticii de tweet-ul lui Filipovic au subliniat de asemenea că Statele Unite consumă foarte mult resurse precum apa și electricitatea în comparație cu alte națiuni, unde populația este mai mare și resursele sunt mai rare. Impactul consumului american asupra mediului este semnificativ.

Scientific American

explică faptul că "Un copil născut în Statele Unite va crea de treisprezece ori mai multe daune ecologice pe parcursul vieții sale decât un copil născut în Brazilia [o națiune în curs de dezvoltare]. "Deși SUA găzduiește doar cinci procente din populația lumii, americanii consumă 25% din petrolul din lume, aproximativ 33% din cantitatea de hârtie și 23% din cărbune.

În conformitate cu Greendex al National Geographic

, un indice al celor mai durabile națiuni, Statele Unite au ocupat ultima poziție pe lista celor 18 țări în 2014.În general, SUA consumă 207% din capacitatea sa ecologică, potrivit Institutului Worldwatch. Acest lucru pune o presiune asupra națiunilor din întreaga lume, în special a țărilor în curs de dezvoltare. În cele din urmă, așezarea soției lumii exclusiv pe umerii femeilor ignoră faptul că SUA produce cel de-al doilea cel mai mare nivel de emisii de carbon din orice țară (China se situează pe primul loc), în mare parte mulțumită marilor corporații. Cei doi cei mai răi infractori sunt Alcoa, o companie care produce aluminiul și alte metale și DuPont, una dintre cele mai mari companii chimice din lume, potrivit Institutului de Cercetare Economică Politică. Poluarea corporativă nu este o problemă care poate fi rezolvată prin controlul populației, ci prin legislația privind responsabilitatea corporativă. Tweet-ul lui Filipovic a ieșit pe Ziua Mondială a Populației și puțin peste o lună după ce președintele Donald Trump și-a anunțat decizia de a scoate SUA din acordul privind clima de la Paris, cel mai semnificativ plan de acțiune pentru climă multi-națiune în vremurile contemporane. În timp ce președintele a raportat, de atunci, că și-a exprimat interesul de a rămâne în acord, alte națiuni au declarat că nu vor face schimbări doar pentru a se potrivi cu Trump.

Viitorul politicii climatice în SUA rămâne oarecum neclar, dar ceea ce este sigur este că cerința ca femeile să nu aibă copii nu este o soluție viabilă sau de dorit. Unii oameni pot considera mereu tentant să plaseze povara mondială doar pe umerii femeilor individuale, dar faptele arată clar că nu e nici pe departe aproape de asta. Pentru a rezolva crizele climatice și populația din lume, guvernul Statelor Unite trebuie să intervină pentru a reduce poluarea corporativă, iar întreaga lume trebuie să lupte pentru drepturile femeii.

Ce părere aveți despre tweet-ul lui Filipovic? Spune-ne pe Twitter @FeminineClub.com.