șTiința spune că vei trăi mai mult dacă locuiești în țară peste un oraș

șTiința spune că vei trăi mai mult dacă locuiești în țară peste un oraș

Lazer Team (Aprilie 2019).

Anonim

Ascultați locuitorii orașului - la fel de minunați cum toți zgârie-norii vă pot arăta orizontul, știința are acum motive să creadă că nu este așa benefice pentru sănătatea ta ca fiind alături de, să zicem, un câmp de verdeață, în special în ceea ce privește femeile.

Potrivit unui studiu publicat de Școala de Sănătate Publică și Spitalul Femeilor Harvard T. H. Chan, care a studiat 108, 630 de femei pe parcursul a opt ani, cei care locuiau în apropierea unor niveluri mai înalte de plante au avut o durată mai lungă de viață. Comparând ratele de mortalitate ale femeilor cu nivelurile de vegetație din jurul lor, cercetătorii au descoperit că, în ansamblu, ratele de deces au fost 12% mai mici atunci când subiecții au fost înconjurați de verde.

Și asta nu e tot! În ceea ce privește decesele legate de cancer și decesele legate de respirație, cotele au fost și mai mari: ratele de deces ale cancerului au fost reduse cu 13%, în timp ce decesele respiratorii au fost reduse cu până la 34%, constatări care au șocat chiar și cercetătorii studiului.

"Am fost surprinși să observăm asociații atât de puternice între expunerea crescută la inimă și rate mai scăzute de mortalitate", a declarat Peter James, asistentul de cercetare al studiului.

Chiar mai surprinzător? Impactul pozitiv pe care vegetația părea să-l aibă asupra stării de sănătate mintală a femeilor, un beneficiu care a reprezentat 30% din avantajele locuinței în apropierea verzilor.

Alte beneficii au inclus o expunere mai redusă la poluarea aerului, zgomot și căldură extremă, precum și exerciții fizice și interacțiuni sociale.

Interesant, nu? * Saci de ambalare *

Aproape suficient pentru a vă face să lăsați totul în urmă pentru o viață mai simplă!

Aproape.

Ai lăsa orașul să-ți sporească durata de viață? Trimiteți-ne cu noi peste @feminineclub!

(h / t Cosmopolitan, fotografii prin Phillip Guelland / Getty)