Acest lucru este când sunteți cel mai creativ, în funcție de știință

Acest lucru este când sunteți cel mai creativ, în funcție de știință

Interviurile Călătoriei Inimii. Richard Moss: Vitalitatea radicală (Martie 2019).

Anonim

Una dintre cele mai frecvente concepții greșite despre creativitate este că este un dar. Dar, într-o oarecare măsură, este o abilitate ca orice altceva. Este nevoie de practică, repetare și calendarul și setarea corectă.

O parte din motivul pentru care cuvintele groaznice "Nu sunt creativ" sunt murmurate atat de des este probabil pentru ca este greu sa scapi ideile geniului la cerere. Ideile mari au nevoie de timp. Și, după un nou studiu recent descoperit, există un alt ingredient care este la fel de crucial: o minte relaxată.

Studiul a fost realizat de cercetătorii Shira Baror și Moshe Bar de la Universitatea Bar-Ilan din Israel. Cele două asociații de cuvinte utilizate au observat nivelul de creativitate al participanților printre câteva exerciții de memorie. Ei au descoperit că atunci când participanții aveau încărcături psihice ridicate, asociațiile de cuvinte erau foarte simple. De exemplu, când cercetătorii spun ceva "negru", respondentul ar răspunde cu "alb". "Cu toate acestea, atunci când participanții au fost mai răciți, răspunsurile lor au devenit mai jucăușă. Cuvinte precum "nor" au fost asociate cu ceva de genul "alb". "

Se pare simplu, dar se pare că cheia creativității ar putea fi doar o pastilă de răceală. Deși poate părea contra-intuitiv, dacă sunteți stresat și aveți nevoie de o idee grozavă, luați o respirație. Mergeți la o plimbare, o cursă sau o clasă de yoga și goliți mintea pentru un minut. Este întotdeauna greu să îți rezervi timpul să te relaxezi când trebuie într-adevăr să faci exact opusul - dar, hei, dacă asta ne spune știința să facem, vom ghici va trebui doar să ștergem biroul pentru un covoraș de yoga temporar. Cum păstrezi ideile creative? Trimiteți-ne pe Twitter @feminineclub.