Acest Factor determină dacă oamenii au încredere în știri despre social media

Acest Factor determină dacă oamenii au încredere în știri despre social media

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Ianuarie 2019).

Anonim

Cu știri false, zvonuri și teorii care se învârt în jurul valorii de, poate fi greu să ai încredere în ceea ce citim online în aceste zile - care se confruntă cu o fluture de posturi Facebook care pot face chiar și cele mai recente persoană se confruntă cu confuzie. Proiectul Media Insight recunoaște acest lucru și că mulți oameni își primesc știrile de la alte persoane online. Ei au realizat recent un studiu pentru a afla cum oamenii decid ce informații sunt legitime pe social media. Se pare că nu este ceea ce este împărțit, dar cine este care împărtășește ceea ce contează. Pentru acest studiu, cercetătorii au cerut unui număr de 489 de participanți să citească un post de știri de sănătate de la una din opt personalități publice cunoscute (inclusiv Oprah și Dr. Oz) pe o platformă social media. Toți participanții au văzut același post, dar participantul și sursa de raportare originală au variat printre grupuri. Jumătate dintre participanți au fost arătați aleatoriu postul de la un distribuitor pe care au spus-o anterior că au avut încredere, în timp ce cealaltă jumătate au fost arătați aleatoriu postul de la un împărțitor care au spus că nu au încredere. De îndată ce fiecare participant a văzut postul, a făcut clic pe linkul partajat și a citit articolul, a răspuns la întrebări legate de conținut și de încrederea acestuia.

Rezultatele sunt destul de remarcabile: Participanții au crezut că povestea a fost mai legitimă atunci când a venit de la un distribuitor de încredere, chiar și atunci când a fost legat de o sursă de știri necunoscută. În schimb, participanții au crezut că o poveste era mai puțin de încredere atunci când era împărtășită de o persoană în care nu aveau încredere, chiar și atunci când era legată de o sursă super-credibilă!

Cercetătorii proiectului Media Insight spun că aceasta este dovada că diferiți factori pot afecta cu siguranță modul în care oamenii percep știri despre mass-media sociale. Ei explică faptul că, atunci când oamenii văd știri de la cineva pe care îl consideră de încredere, ei își asumă în mod natural informația corectă și bine raportată și este mai probabil să o împărtășească. Același lucru este valabil și pentru persoanele care văd știri de la cineva despre care nu cred că este legitimă. Este mult mai probabil să renunțe la orice asociat cu acestea, chiar dacă ceea ce este distribuit este total adevărat.

Aceasta este o afacere uriașă, mai ales că mulți americani își primesc știrile prin intermediul rețelelor sociale. Proiectul Media Insight recomandă jurnaliștilor și editorilor să creeze un grup puternic de adepți care să-și împărtășească știrile în rețelele lor și, de asemenea, sugerează că site-urile media sociale pot face mai mult pentru a sublinia sursa de știri. În ceea ce privește noi, păstrăm o minte deschisă atunci când vine vorba de articolele pe care le împărtășesc familia și prietenii noștri și vom face cu siguranță o lucrare mai bună de verificare dublă a sursei de știri odată ce faceți clic pe ea.

Mult noroc acolo, doamnelor!

Ați fost înșelat de știri false pe Facebook sau pe alt site social? Spuneți-ne pe Twitter

@feminineclub .