Biroul tău poate afecta sănătatea creierului

Biroul tău poate afecta sănătatea creierului

www.irinareisler.ro/ Urmarile stresului ("Sanatatea ta", Telejurnalul Matinal TVR 1) (Martie 2019).

Anonim

Între efortul de a sparge obiceiurile proaste de lucru și de a căuta un echilibru între viața profesională și viața acei muncologi naturali), este suficient să stresați la birou fără să vă faceți griji dacă vă afectează sănătatea sau nu. Dar, potrivit unui nou studiu, un mediu de lucru murdar și plictisitor poate avea efecte pe termen lung asupra sănătății creierului angajaților.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Florida au folosit datele despre functia cognitiva din adultii care lucreaza in studiul "Midlife in Statele Unite" pentru a analiza raspunsurile a 5 000 de adulti cu privire la capacitatea lor de a acorda atentie, proiecte complete, aflați și apoi aplicați mai târziu informații la locul de muncă. Pe scurt: funcționarea cognitivă.

Cercetatorii au descoperit ca doua tipuri de locuri de munca au afectat sanatatea creierului, si cineva te poate face cu adevarat gros. Primul a fost că o complexitate mai mare în ceea ce privește modul în care învățăm noi abilități și luăm noi provocări, AKA care stimulează munca intelectuală, a dus la performanțe cognitive mai puternice. Notă pentru doamnele cu locuri de muncă plictisitoare: Această corelație sa manifestat mai ales la femei.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că bărbații și femeile care au locuri de muncă care i-au expus la un mediu murdar de lucru - inclusiv expunerea la lucruri precum mucegai, plumb sau zgomote puternice - au înregistrat un declin cognitiv. Ce zici de prăjiturile de prânz? Ce cosmar.

"Ambele aspecte sunt importante atunci când ne gândim la sănătatea pe termen lung a bărbaților și a femeilor", spune Dr. Joseph Grzywacz, cercetător principal. El adaugă: "Există lucruri reale la locul de muncă care pot modela funcția cognitivă: unele pe care le puteți vedea sau atingeți și altele pe care nu le puteți face. Am arătat că ambele contează pentru sănătatea cognitivă la vârsta adultă. "

În studiile anterioare, cercetătorii au studiat ambele efecte separat; totuși, acesta a fost primul studiu care a arătat că atât un loc de muncă neștiut, cât și unul necurat au avut un impact atât asupra sănătății creierului, cât și asupra populației în vârstă.

Probabil că nu a trebuit să o spună, dar Grzywacz a observat că proiectarea de locuri de muncă pentru a asigura angajaților capacitatea de luare a deciziilor, precum și curățarea locului de muncă poate proteja funcțiile cognitive mai târziu în viață. Uau. Asigurați-vă că aceste două lucruri se află în partea de sus a listei de verificare a postului de vis!

Trimiteți-ne un mesaj despre modul în care munca dvs. vă menține creierul activ și sănătos @feminineclub!